Tihomir Orešković: ja o poslu – oni o ustašama i partizanima

Tihomir Orešković: ja o poslu – oni o ustašama i partizanima

31/07/2016 Off By

 

Kada sam postao predsednik Vlade, shvatio sam da se ovde samo priča, a vrlo malo radi. Drago mi je što se moj trud ipak negde vidi i, najbitnije od svega, što to prepoznaju obični građani”, rekao je Orešković za zagrebački Jutarnji list


TEHNIČKI premijer hrvatske Vlade, Tihomir Orešković na godišnjem odmoru na Hvaru dao je intervju za zagrebački dnevnik Jutarnji list. Govorio je o zadržavanju lošeg kreditnog rejtinga Hrvatske i o danu kada je smenjen.

Na godišnjem odmoru zatekla ga vest o zadržavanju kreditnog rejtinga Hrvatske prema oceni agencije Fitch Ratings. Agencija je ocenila da je Vlada Tihomira Oreškovića postigla mali napredak na planiranju ključnih reformi, koji bi novoj vladi mogao da omogući brzo delovanje.

Ja nisam bio politički eksperiment jer nikada nisam ni dobio pravu priliku. Došao sam iz velike firme gde se puno radi, a malo priča. Kada sam postao predsednik Vlade, shvatio sam da se ovde samo priča, a vrlo malo radi. Drago mi je što se moj trud ipak negde vidi i, najbitnije od svega, što to prepoznaju obični građani”, rekao je Orešković za Jutarnji list.

Na pitanje o septembarskim izborima odgovorio je kako bi najveće šanse dao Mostu, koji je treća opcija koja je trebala Hrvatskoj.

Setio se i sednice na kojoj su ga smenili.

Bio sam zgrožen kada sam čuo te priče. Želio sam da razgovaram o poslu, promenama, reformama, a oni su se neprestano vraćali na ustaše i partizane. Bio sam nemoćan. Znam da nije celi HDZ bio za moju smenu, ali to je mašinerija gde svi moraju da misleisto. Nadam se da će se Plenkovićem dolaskom stvari promeniti nabolje.

Znam da ću brzo biti zaboravljen, da medijima i javnost više neću biti treban, no ja ću i dalje da radim sve što je u mojoj moći za dobrobit ove zemlje, samo s neke druge pozicije”, zaključio je Orešković. (Agencije)♦