Obeležen Dan borbe protiv trgovine ljudima

Obeležen Dan borbe protiv trgovine ljudima

30/07/2016 Off By

 

Trgovina ljudima je jedno od najmračnijih krivičnih dela. To nije samo trgovina nečijim znanjem, radom, to je trgovina nečijim dostojanstvom ljudskog bića, rekao je ministar Aleksandar Vulin

pressRanka Čičak

MEĐUNARODNI dan borbe protiv trgovine ljudima, Srbija je danas obeležila u Pančevu. Događaj je organizovao Crceni krst Srbije, a prisustvovao je ministar za rad, zapošljavanje , boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tim  za borbu protiv trgovine ljudima terenske jedinice Crvenog krsta Pančeva napravio je privlačnih poruka o ovom problemu. U Aviv parku je formirana sigurna zona, prepuna magnetnih sklagalica, vaspitnih igara i foto panela koji prikazuju borbu protiv trgovine ljudima.

Vesna  Milenović, generalni sekretar Crvenog krsta Srbije zahvalila je ministru Vulinu na nesebičnoj pomoći oko svih  akcija Crvenog krsta. Rekla je da  Crveni krst ima jezgro od 820 edukovanih  mladih trenera koji vršnjačkom edukacijom deluju na sprečavanje trgovine ljudima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ministar Vulin pohvalio je rad Crvernog krsta na informisanju o trgovini ljudima.

-Trgovina ljudima je jedno od najmračnijih krivičnih dela. To nije samo trgovina nečijim znanjem, radom, to je trgovina nečijim dostojanstvom ljudskog bića. Nažalost naše društvo je otvoreno za razne oblike trgovine ljudima. Prošle godine smo imali četrdeset takvih slučajeva. Od toga polovina su bila deca. Mi imamo i migrantsku krizu,  a mnogi od onih koji su ušli u našu zemlju bili su žrtve trgovini ljudima. Krijumčari često angažuju maloletnike za ovaj prljavi posao. Trgovina ljudima je nešto što može da se desi bilo kome.(Foto Balkanekspresrb)♦