Kragujevac: Pare od prodatih stanova stavljao u svoj džep

Kragujevac: Pare od prodatih stanova stavljao u svoj džep

28/07/2016 Off By

 

B. O. se tereti da je u periodu od 22. marta 2013. do 10. decembra 2014. godine, od 10 kupaca stanova u izgradnji u građevinskom objektu na lokaciji u Kameničkoj ulici u Kragujevcu, primio 23.633.245 dinara, za šta im je izdao potpisane priznanice overene pečatom preduzeća “Srećković kvadrati”


PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu su, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsili B. O. (43), odgovorno lice preduzeća ”Srećković kvadrati” iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio 10 krivičnih dela zloupotreba položaja odgovornog lica, 10 krivičnih dela falsifikovanje službene isprave, dva krivična dela poreska utaja i krivično delo građenje bez građevinske dozvole.

B. O. se tereti da je u periodu od 22. marta 2013. do 10. decembra 2014. godine, od 10 kupaca stanova u izgradnji u građevinskom objektu na lokaciji u Kameničkoj ulici u Kragujevcu, primio 23.633.245 dinara, za šta im je izdao potpisane priznanice overene pečatom preduzeća “Srećković kvadrati”. Novac nije prikazao u poslovnoj dokumentaciji niti ga je uplatio na račun ovog preduzeća, već ga je prisvojio za sebe.

Stambenu zgradu, u kojoj je prodao navedene stanove, B. O. je izgradio bez građevinske dozvole. Sudskom presudom, ugovor o prodaji parcele zaključen između njega i vlasnika zemljišta na kojem je napravljena stambena zgrada je poništen, tako da su kupci stanova ostali bez nekretnina koje su platili.

B. O. je, uz krivičnu prijavu, sproveden Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.♦