Beč: dva Sirijca ubila Srbina

Beč: dva Sirijca ubila Srbina

28/07/2016 Off By

 

U saopštenju policije se navodi da su 10. jula dvojica 19-godišnjih Sirijaca priznala da su imala nameru da opljačkaju žrtvu, rizikujući da ona umre usled torture


UBISTVO srpskog državljanina Aleksandra Akija Markovića u Beču, koji je pronađen 10. jula vezan u kadi, rasvetljeno je, a zločin su priznala dvojica Sirijaca, saopštila je u danas policija.

U saopštenju se navodi kako su dvojica 19-godišnjih Sirijaca priznala da su imala nameru da opljačkaju žrtvu, rizikujući da ona umre usled torture. Markoviću su bile vezane ruke i noge, kada ga je policija pronašla prilikom ulaska u stan.

Nestanak sina prijavio je njegov otac nakon što mu se Aleksandar, koji je muzičar, rodom iz Valjeva, satima nije javljao na telefon. Policija je pokušala da locira njegov mobilni telefon, ali pošto nije uspela, posumnjala je da je doživeo nesreću. Zbog toga su se čuvari reda odlučili da odu do njegovog stana, a pošto nije odgovarao na zvono ni lupanje na vrata, policija je provalila u stan. U kupatilu stana, u kadi bez vode, zatekli su mrtvog mladića, koji je bio obučen, a kojem su ljepljivom trakom bile vezane ruke i noge.

Nesrećni mladić imao je modrice i povrede na licu, koje nisu bile uzrok smrti.

Inače čuvari reda nisu pronašli tragove provale, pa se pretpostavlja da je Aleksandar ubojice pustio u stan. Međutim, sve je bilo ispreturano u stanu, što ukazuje na pljačku.♦