Svečanost u Golupcu: otvoren tunel i obilaznica oko tvrđave

Svečanost u Golupcu: otvoren tunel i obilaznica oko tvrđave

26/07/2016 Off By

 

Na svečanosti koja je priređena povodom otvaranja tunela i zaobilaznice, Vučić je potsetio da veliki deo građana ovog kraja živi i radi u Austriji i pozvao ih da se vrate u našu zemlju, navodeći da će Srbija pokušati da dobije što više novca od Evropske unije za uređenje Dunava jer ta reka pripada najvećem broju evropskih naroda


 

pressRanka Čičak

U GOLUPCU su svečano otvoreni tunel i obilaznica oko Golubačke tvrđave. Tunel i obilaznicu otvorili su šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport i ambasador Austrije u Srbiji Johanes Ajgner, kao deo projekta “Revitalizacija Golubačke tvrđave”.

vucic golubacPredsednik vlade Aleksandra Vučića poručio je ovim povodom da će ovaj projekat, pored ostalog, pospešiti razvoj i približiti istok Srbije Beogradu.

Rekao je da će “ulaganjem u Dunav i golubački kraj može se vratiti život na istok Srbije”.

Na svečanosti koja je priređena povodom otvaranja tunela i zaobilaznice Vučić je potsetio da veliki deo građana ovog kraja živi i radi u Austriji i pozvao ih da se vrate u našu zemlju, navodeći da će Srbija pokušati da dobije što više novca od Evropske unije za uređenje Dunava jer ta reka pripada najvećem broju evropskih naroda:

“Našim ulaganjem možemo da povratimo život na istok Srbije, možemo da se hvalimo da se poneko iz Beča ili drugog grada u Austriji vratio ovde, i da može da zarađuje”.

Aleksandar Vučić je rekao i da će danas otvoren tunel i obilaznica oko Golubačke tvrđave, projekat vredan 2,3 miliona evra, doprineti razvoju tog kraja.

Zahvalio je EU na podršci, navodeći da građani moraju da znaju da ni tunela ni rekonstrukcije tvrđave ne bi bilo bez novca iz Unije.

“Moja poruka za naš narod je da im želim da uvek lepo i dobro zarađuju, ali takođe želim i da razmišljaju o povratku u svoju otadžbinu, jer kod nas ima lepih i dobrih stvari, da mogu da ostvaruju profit i budućnost”, rekao je Vučić.

“Očekujemo veliki broj čamaca, brodića, brodova, da uredimo veći broj plaža, da izgradimo mnogo više turističkih sadržaja, da radimo na Trajanovom mostu”, rekao je Vučić.

Na opasku austrijskog ambasadora u Srbiji Johanesa Ajgnera da je prijatno iznenađen što ga je prilikom dolaska u Golubac dočekala muzika valcera “Na lepom plavom Dunavu”, koji je nezvanična himna Austrije, Vučić je primetio da je to zato što veliki broj stanovnika tog kraja Srbije živi u Austriji.

Svečanosti su prisustvovali i članovi Vlade, ministri Nebojša Stefanović, Rasim Ljajić i Jadranka Joksimović, predstavnici Austrijske razvojne agencije (ADA), Opštine Golubac i preduzeća “Tvrđava Golubački grad”.♦