Turistička ponuda Srbije na nacionalnoj TV Rusije

Turistička ponuda Srbije na nacionalnoj TV Rusije

25/07/2016 Off By

 

U Beogradu su snimili muzej Nikole Tesle, Beli Dvor, Dunav u Zemunu, Kalemegdansku tvrđavu, Skadarliju, Knez Mihailovu ulicu


NA POZIV Turističke organizacije Srbije (TOS), četvoročlana ekipa Prvog programa nacionalne televizije Rusije – ROSSIA 1, boravila je u Srbiji od 5 do 10. jula ove godine.

Teme koje su ih zanimale bile suseoski turizam u Srbiji, festivali, genijalni Srbi –Tesla i Kusturica, umetnost – beogradski grafiti, arhitektura Beograda.

U Beogradu su snimili muzej Nikole Tesle, Beli Dvor, Dunav u Zemunu, Kalemegdansku tvrđavu, Skadarliju, Knez Mihailovu ulicu.

Posebno su se interesovali za beogradske grafite, koje su oni uvrstili u umetničke atrakcije Beograda. Tim povodom su mladi umetnici iz Beograda oslikali nekoliko grafita.

Ekipa Prvog programa nacionalne televizije Rusije – ROSSIA 1 priliku je iskoristila i za obilazak Drvengrada, Kosjerića – domaćinstva Gostoljublje a posetili su i EXIT festival.

Zbog snažnog utiska o Srbiji kao zemlji i turističkoj destinaciji, umesto jednog emitovaće se 5 tematskih priloga u trajanju od 9 minuta, radnim danima u programu „Jutro Rusije“, Prve ruske nacionalne TV, u periodu od 25 do 29. jula, u prilogu – Putovanja.(Press TOS)♦