Peru: Pao Zoran Jakšić vođa kriminalne grupe “Amerika”

Peru: Pao Zoran Jakšić vođa kriminalne grupe “Amerika”

24/07/2016 Off By

 

Tražen je zbog povezanosti sa švercom droge i više ubistava, a planirao je da s lažnim dokumentima iz Perua pređe u Ekvador. Uhvaćen je na granici u spektakulranoj policijskoj akciji


ČOVEK za koga se sumnja da je jedan od vođa kriminalne grupe ‘Amerika’, 57-godišnji Zoran Jakšić uhapšen je u Peruu.

Tražen je zbog povezanosti sa švercom droge i više ubistava, a planirao je da s lažnim dokumentima iz Perua pređe u Ekvador. Uhvaćen je na granici u spektakulranoj policijskoj akciji.

Prema policijskim informacijama, Jakšić ima najmanje deset identiteta i za njim traga čak 25 zemalja, među kojima su Nemačka, Argentina, Grčka, Australija i Amerika, objavile su svetske agencije.

Policija Pruau saopštila je da je Jakšić avionom prebačen u Limu.

“Pretpostavlja se da je taj čovek financijer međunarodne bande koja krijumčari drogu u Evropu, a kriminalne veze ima i u Meksiku i SAD-u’, rekao je Luis Pantoja, šef peuranske Direkcije za borbu protiv droge.

Jakšić se smatra jednog od vođa grupe ‘Amerika’, koja je u Beogradu devedesetih godina potisnula čuveni voždovački klan.

O grupi ‘Amerika’ policijski dosjei postoji još od 1997. godine, kada je na nikad rasvijetljeni način nestao njen osnivač Vojislav Raičević – Voja Amerikanac.(Agencije)♦