Minhen: tri žtve poreklom sa Kosova

Minhen: tri žtve poreklom sa Kosova

23/07/2016 Off By

 

Tokom pretresa stana otkriveni su brojni novinski članci o različitim napadima kao i članak pod naslovom “Zašto studenti ubijaju”


NAPADAČ koji je u pucnjavi u šoping centru u Minhenu ubio devetero ljudi bio je opsednut oružjem i nije bio povezan s ISIS-om, navodi nemačka policija.

Tokom pretresa stana otkriveni su brojni novinski članci o različitim napadima kao i članak pod naslovom “Zašto studenti ubijaju”.

Sve žrtve 18-godišnjeg mladića rođenog u Nemačkoj živele su u blizini centra i među njima nije bilo stranaca. Žrtve su bile starosti između 15 i 45 godina, a troje je bilo poreklom s Kosova.

Napadač je primao psihijatrijsku pomoć, a još nije utvrđeno je li u trenutku napada bio pod uticajem droge ili alkohola. Nemački Bild je objavio da se ubica zove Ali David Sonboli. Objavili su i njegovu fotografiju.

Nije imao dozvolu za pištolj

Bio je naoružan pištoljem Glock-17 i držao ga bez dozvole.

Pojavile su se i zasad nepotvrđene informacije kako je mladić na Facebooku koristio lažni profil imena “Selina Akim” putem kojeg je nekoliko sati pre pucnjave mamio mladiće i devojke u McDonald's obećavši im besplatnu hranu.

Ubica je imao dvojno državljanstvo – nemačko i iransko. S roditeljima je živio u Maxvorstadtu, delu Munchena, gdje je išao i u školu. Njegovi susedi juče ga, nisu videli ceo dan.

“Živio je ovdje blizu mene. Viđao sam ga tu i tamo i ne mogu reći da sam ga zapravo poznavao. Moj prijatelj mu je bio školski kolega i rekao mi je da je bio miran tip. Prepoznao ga je na snimkama napada koje su se pojavile na internetu”, priča susjed ubojice za Bild.(Agencije)♦