Vučić posetio specijalnu brigadu KV u Pančevu

Vučić posetio specijalnu brigadu KV u Pančevu

23/07/2016 Off By

 

Prilikom obilaska kasarne Vučić je rekao da posle učestalih terorističkih napada, svet se kreće u čudnom smeru, a da mi moramo da budemo spremni i za borbu protiv terorizma i za svaku drugu odbranu zemlje


ALEKSANDAR VUČIĆ posetio je jutros specijalnu brigadu kopnene vojske u kasarni “Rastko Nemanjić” u Pančevu.

Premijera, ministre odbrane i unutrašnjih poslova dočekali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i počasni stroj.

Prilikom obilaska kasarne Vučić je rekao da posle učestalih terorističkih napada, svet se kreće u čudnom smeru, a da mi moramo da budemo spremni i za borbu protiv terorizma i za svaku drugu odbranu zemlje. Zbog toga će 1.500 vojnika biti vrhunski obučeno i opremljeno i biće spremno da odgovori na sve terorističke izazove. Rekao je i da će imati najbolju moguću obuku i opremu.

Povodom jučerašnjeg napada u Minhenu, Vučić je rekao da je jako teško sprečiti “psihopate” da izvrše napade:

– Koja služba je mogla da pretpostavi šta planira neki psihopata, kao što je to bio slučaj i u Nici, rekao je Vučić i dodao da je bolje udariti “zmiju u glavu”, ali da je to posao za velike sile, a da smo mi mali i daje bolje da se mi ne mešano.

Prema njegovim rečima, narednih meseci i godina bićemo, kako po oružju, tako i obučenosti pripadnika vojske i policije, sve pripravniji da odgovorimo svakom potencijalnom agresoru i teroristi. Rekao je i da je dao nalog za prijem dodatnih 200 pripadnika specijalne brigade.

“Svi će imati najbolju pancirnu zaštitu, puške, dnevne i noćne nišane”, rekao je Premijer. Razgovarao je i o pojačanom radu naših bespilotnih letelica, koje će za godinu dana biti i naoružane.

Najavio je i kupovinu novih helikoptera nemačko-francuske proizvodnje, kako bi se rešio transport vojske, a onda će se preći na borbene helikoptere.

Kako je rekao nastaviće se i saradnja sa Ruskom federacijom, ali i Kinom, dodavši da je kineska donacija čamac koji koristi specijalna brigada.

Specijalna brigada gostima je prikazala svoje sposobnosti u borbi protiv terorista, oslobađanju talaca iz zaposednute zgrade, kao i borilačke veštine.

Vučić je imao priliku i da vidi naoružanje i vojnu opremu koje koristi ta brigada.(foto Tanjug)♦