Hubertus Andra, šef minhenske policije: napadač je bio sam, Nemac iranskog porekla

Hubertus Andra, šef minhenske policije: napadač je bio sam, Nemac iranskog porekla

23/07/2016 Off By

Osumnjičeni je 18-godišnji Iranac iz Minhena. Više će biti poznato nakon obdukcije, rekao je dodavši da policija još nema informacija da li je napdač bio povezan sa nekom od terorističkih ćelija


Hubertus-Andra-sef-policije-minhen-440x280NA NOĆAŠNJOJ konferenciji za medije policije Minhena, povodom napada koji se desio u petak, u 17.50 – rečeno je da je smrtno stradalo 10 osoba, uključujući i napadača.

Šef policije Minhena novinarima je potvrdio da je reč o 18-godišnjem Irančaninu iz Minhena, a njegovi motivi napada još nisu razjašnjeni.

– Događaji koji su se desili ostavili su me bez teksta, rekao je Hubertus Andra.- Drama je počela oko 17.50, kada smo obaviješteni o pucnjavi u Olimpija šoping centru. Očevici su nas obavijestili. Videli smo vozila koja odlaze velikom brzinom, mislili smo da su to osumnjičeni – ali ispostavilo se da nisu, nastavio je.

Saobraćaj je obustavljen, jer su dobijali dojave da ima još pucnjava u centru grada, no to je kasnije negirano.

– Pronašli smo muškarca, koji je po sadašnjim informacijama – i svedočenjima, i snimcima CCTV kamera – osumnjičen za napad, rekao je še minhenske policije Andra i dodao da “nema indikacija da ima još napadača”.

– Osumnjičeni je 18-godišnji Iranac iz Minhena. Više će biti poznato nakon obdukcije, rekao je dodavši da policija još nema informacija da li je napdač bio povezan sa nekom od terorističkih ćelija.

policija minhenNapad je izvršio pištoljem, ali detaljnije će biti izviješteno nakon istrage.

Šef policije kaže da je 10 osoba poginulo, a što se tiče povrijeđenih broj je 21. Troje ih je u kritičnom stanju.

Motivi napada nisu poznati, a istraga će trajati još dugo u noć, potvrdio je Andra.

Više od 3.000 policajaca bilo je uljučeno, plus podrška specijalne policije i Federalne policije, potvrdio je Andra.

– Ovi događaji doveli su do mnogo nesigurnosti kod građana, a mnogo netečanih informacija je procurilo. Dosta događaja smo morali otkazati, jer mnogo ljudi je tražilo utočište kod policije, rekao je Andra, dodavši da napadač nije bio od ranije poznat policiji.

Šef policij je rekao i to da je napadač imao državljanstva i Irana i Nemačke. Identitet policija nije htjela da otkrije jer još ni ne znaju kako je on uopšte došao do oružja kojim je počinio napad, javljaju agencije.♦