Cetinje: MSUB organizuje umetničku radionicu “Otkrivanje smisla”

Cetinje: MSUB organizuje umetničku radionicu “Otkrivanje smisla”

21/07/2016 Off By


Radionica će se održati u Crnogorskoj galeriji  umjetnosti  Miodrag Dado Đurić u Cetinju, a  u okviru retrospektivne izložbe Đorđija Crnčevića „Tokovi umetničkog nadahnuća“ autora dr Rajke Bošković, muzejskog savetnika MSU u Beogradu


MUZEJ savremene umetnosti u petak, 22. jula od 11 časova  održaće  umetničku radionicu “Otkrivanje smisla”, koju će voditi umetnici mr Petar Vujošević i dr Rajka Bošković, autor izložbe. 

 

Radionica će se održati u Crnogorskoj galeriji umjetnosti Miodrag Dado Đurić u Cetinju, a  u okviru retrospektivne izložbe Đorđija Crnčevića „Tokovi umetničkog nadahnuća“ autora dr Rajke Bošković, muzejskog savetnika MSU u Beogradu.

 

Izložba radova Đorđija Crnčevića, u oragnizaciji MSU u Beogradu realizovana je u Kući legata u Beogradu od 23. novembra do 20. decembra 2015. godine, a u saradnji sa Narodnim muzejom Crne Gore  otvorena je za crnogorsku publiku u periodu od 23. juna do 23. jula 2016. godine u Crnogorskoj galeriji umjetnosti Miodrag Dado Đurić.

 

Na izložbi je prikazano 102  dela (skulpture, slike, crteži i grafike) nastala tokom pet decenija umetnikovog stvaranja, u periodu od 1962. do 2012. godine.

 

Izložba je otvorena za publiku od utorka do nedelje, od 10 do 14 časova i od 17 do 21 čas.(Press MSUB)♦