Zaječar: otkriveno 78 iregularnih migranata

Zaječar: otkriveno 78 iregularnih migranata

19/07/2016 Off By

 

Po ovlašćenju osnovnog javnog tužioca, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi


PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru presekli su, u dve odvojene akcije, dva krijumčarska kanala i pronašli 78 iregularnih migranata.

G. M. (1997) i U. S. (1996), obojica iz Beograda, terete se da su u kombiju na putu Zaječar – Knjaževac prevozili 37 državljana Avganistana i Pakistana. Migranti su zatečeni u kombiju, dok su osumnjičeni pobegli. Brzom akcijom policije, oni su identifikovani i uhapšeni.

Policija je takođe uhapsila i B. R. (1992) iz Beograda i S. Đ. (1994) iz Svilajnca koji se terete da su išli ispred njih kako bi im dojavili ukoliko primete policiju.

Po ovlašćenju osnovnog javnog tužioca, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Policija je u ataru sela u okolini Zaječara, zatekla S. K. (1983) i LJ. I. (1982), kako preko državne granice, iz Bugarske u Srbiju prevode 41 državljanina Sirije .

Po ovlašćenju osnovnog javnog tužioca, njima je određeno zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Svi osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.(Press MUPA)♦