Vučić razgovarao sa Martinom Larkin

Vučić razgovarao sa Martinom Larkin

15/07/2016 Off By

 

 

Premijer je predstavnike Svetskog ekonomskog foruma upoznao sa planovima Vlade Srbije za privlačenje stranih investicija i planovima za razvoj malih i srednjih preduzeća. „Srbija ulaže napore da unapredi poslovno okruženje, kako bi strani investitori što više ulagali u našu zemlju“, istakao je Vučić

PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa članicom Izvršnog komiteta i rukovodiocem odeljenja za Evropu i Evroaziju Svetskog ekonomskog foruma u Davosu Martinom Larkin, sa kojom je razgovarao o makroekonomskim merama i privrednim potencijalima Srbije.

Premijer je predstavnike Svetskog ekonomskog foruma upoznao sa planovima Vlade Srbije za privlačenje stranih investicija i planovima za razvoj malih i srednjih preduzeća. „Srbija ulaže napore da unapredi poslovno okruženje, kako bi strani investitori što više ulagali u našu zemlju“, istakao je Vučić.

Premijer je zahvalio predstavnicima SEF-a na pomoći koju pružaju Srbiji, istakavši da je globalni socijalno- ekonomski razvoj prioritet, kako SEF-a, tako i Vlade Srbije.

Martina Larkin je pozdravila ekonomske mere Vlade Srbije, naročito na planu smanjenja javne potrošnje i budžetskog deficita, smanjenju javnog duga i spoljnotrgovinskog deficita. Ona je istakla da je razvoj ekonomije od velikog značaja i ponudila pomoć SEF-a u programu dualnog obrazovanja, kao i digitalizacije proizvodnih i drugih procesa, što je i bila glavna tema poslednjeg foruma u Davosu.

Premijer i predstavnica SEF-a predložili su formiranje zajedničkih timova za implementaciju svih inicijativa SEF-a u oblasti unapređenja obrazovanja, razvoja preduzetničkog duha i privlačenja stranih investicija.♦