DJB:Trening za poslanike poslužio za ismejavanje Skupštine

DJB:Trening za poslanike poslužio za ismejavanje Skupštine

14/07/2016 Off By
Vest o seminaru za narodne poslanike poslužila je Vučićevim tabloidima da poslanike predstave kao nesposobne, bezvredne i lenje ljude koji bi da se brčkaju po skupim hotelima o trošku poreskih obveznika. Poslanici DJB ne žele da učestvuju u nastojanjima Aleksandra Vučića da sebe predstavi se kao jedinu instituciju u državi

POSLANICI pokreta Dosta je bilo neće putovati u Aranđelovac, u Hotel Izvor gde se organizuje Uvodni seminar za nove narodne poslanike 14. i 15 jula, jer ne žele da učestvuju u još jednom degradiranju Narodne skupštine.

Vest o seminaru za narodne poslanike poslužila je Vučićevim tabloidima da poslanike predstave kao nesposobne, bezvredne i lenje ljude koji bi da se “brčkaju” po skupim hotelima o trošku poreskih obveznika. Poslanici DJB ne žele da učestvuju u nastojanjima Aleksandra Vučića da sebe predstavi se kao jedinu instituciju u državi.

Razlog je i nesumnjiva nestručnost pojedinih predavača, pre svega iz SNS. Recimo, predsednici Skupštine Maji Gojković bi pre svega trebalo održati trening o tome kako da vodi Skupštinu, umesto da ona nekog podučava. Sumnjamo i u to da bi našim poslanicima išta doprinelo predavanje bivše uposlenice sa Pinka Maje Kolar Zorko, šefice skupštinske pres službe, za čije zapošljavanje je zaslužan stranački nepotizam, ili da od Dubravke Filipovske (NS), bliske saradnice Velimira Ilića, uče o borbi protiv korupcije, od Marije Obradović (SNS) o parlamentarnom ponašanju, a od Aleksandre Tomić (SNS) o energetskoj politici ili od Vladimira Marinkovića (SDPS) o otvorenom parlamentu.

Poslanici pokreta Dosta je bilo izražavaju žaljenje što će propustiti neke od prezentacija i predavnja koji bi im koristili i nadaju se da će imati drugu priliku da ih slušaju u nekompromitovanim okolnostima.(Press DJB)♦