DSB: Kako je podeljen plen na Vračaru

DSB: Kako je podeljen plen na Vračaru

13/07/2016 Off By

 

Za nagradu što je “preleteo” u SNS tabor, sa liste Vračar slobodno, LDP je dobio mesto predsednika Skupštine opštine i jednu većnicu. Postizborna snaga LDP je potpuno nesrazmerna realnoj snazi ove stranke koja je na koalicionoj listi dobila svega jedno odborničko mesto. Da je LDP pre izbora rekao da će podržati SNS na Vračaru, ne bi dobio ni jedan jedini glas


NA VRAČARU je, uz pomoć nedozvoljene trgovine uticajem i korupcije, formirana vladajuća koalicija SNS, SPS, LDP, DSS, PUPS, SDPS i dva odbegla odbornika Dveri i Levice Srbije.

Ova koalicije je sastavljena na silu, protiv volje birača i samo sa jednim ciljem – partokratske podele birokratskih i direktorskih funkcija i plaćenih mesta u nadzornim odborima javnih preduzeća. Građani na Vračaru nikada ne bi glasali za neprirodnu koaliciju koju čine politički protivnici.

Za nagradu što je “preleteo” u SNS tabor, sa liste Vračar slobodno, LDP je dobio mesto predsednika Skupštine opštine i jednu većnicu. Postizborna snaga LDP je potpuno nesrazmerna realnoj snazi ove stranke koja je na koalicionoj listi dobila svega jedno odborničko mesto. Da je LDP pre izbora rekao da će podržati SNS na Vračaru, ne bi dobio ni jedan jedini glas.

DSS, koji je osvojio svega jedan mandat u koaliciji sa Dverima, bogato je naplatio koaliciju sa SNS, sa kojom je bio u žestokom sukobu zbog falsifikovanja rezultata na republičkim izborima. DSS je dobio jednog člana Veća, mesto pomoćnika predsednika opštine, mesto direktora javnog preduzeća Poslovni prostor Vračar i mesto direktora centra za kulturu i obrazovanje “Božidarac”.

Opština Vračar, čiji stanovnici su na izborima 24. aprila većinski glasali za DJB i listu koju je predvodila DS, prešla je zahvaljujući koruptivnim dilovima u ruke SNS. Vučićevi naprednjaci dobili su mesto predsednika opštine, pomoćnika predsednika opštine, sekretara Skupštine, pet od devet članova Veća i mesto direktora sportskog centra Vračar. Vračar je postao sinonim političke trgovine.

Jedini cilj nove koalicije je partokratska podela plena. Po hitnom postupku imonovani su partijski direktori, zamenici direktora i članovi nadzornih i upravnih odbora u javnim preduzećima Poslovni prostor, Kulturnom centru “Božidarac” i Sportskom centru Vračar. Poslovne biografije svih kandidata u opštinskoj vlasti podeljene su na samoj sednici da se o njihovoj stručnosti ne bi argumentovano razgovaralo.

Ovakvo ponašanje je upravo suprotno strategiji upravljanja Vračarom oko koje su se složili Dosta je bilo i koalicija Vračar slobodno. Dosta je bilo se zalaže da se partijski mogu deliti samo političke opštinske funkcije u koje spadaju mesta predsednika opštine i skupštine, njihovi zamenici i članovi opštinskog veća. Za sve ostalo, uključujući i nadzorne odbore javnih preduzeća potrebni su stručni ljudi, izabrani na javnim konkursima.

Vlast na Vračaru je formirana na tankoj većini od 23 odbornika (ukupan broj odbornika je 45). Odbornici Dosta je bilo biće oštra opozicija partokratskoj vlasti na Vračaru.(Press DSB)♦