DJB: SNS sprovodi diktaturu po Skupštini

DJB: SNS sprovodi diktaturu po Skupštini

11/07/2016 Off By

 

Pokret Dosta je bilo je četvrta po snazi politička opcija i poslanička grupa, a na osnovu izbornih rezultata pripada mu jedno mesto potpredsednika Skupštine i zahteva da se generalna sekretarka DJB Jasmina Nikolić imenuje za potpredsednicu Skupštine u skladu sa izbornom voljom građana


POKRET Dosta je bilo zahteva da se broj potpredsednika Skupštine Srbije smanji i vrati na prethodnih 6 i da poslanička grupa DJB, četvrta po snazi, dobije jedno potpredsedničko mesto, jer joj pripada po svim pravilima parlamentarne demokratije.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković obmanjuje javnost kad tvrdi da je vadajuća većina “izašla u susret grupi Dosta je bilo” i zato odlučila da Skupština ima 7 potpredsedničkih mesta, kao i da je DJB odustao od mesta potpredsednika Skupštine.

Maja Gojković prikriva da je broj potpredsedničkih mesta povećan sa 6 na 7 da bi SNS podmirio funkcionerske apetite svojih članova i koalicionih partnera.

Pokret Dosta je bilo je četvrta po snazi politička opcija i poslanička grupa, a na osnovu izbornih rezultata pripada mu jedno mesto potpredsednika Skupštine i zahteva da se generalna sekretarka DJB Jasmina Nikolić imenuje za potpredsednicu Skupštine u skladu sa izbornom voljom građana:

– Ne tražimo nikakve usluge od SNS i Aleksandra Vučića. Tražimo da se poštuje izborna volja građana. Otimanje potpredsedničkog mesta je nasilje nad izbornom voljom građana.

– SNS očigledno ne zna kako da izađe iz sopstvenog zamešateljstva, jer zbog jednog upražnjenog mesta potpredsednika Skupština još uvek nije konstituisana. Predlažemo SNS-u da prizna svoju grešku, smanji broj potpredsedničkih mesta na 6 i odrekne se jednog od tri potpredsednička mesta, koje je uzurpirao i od kojih je dva dao PUPS-u i Rasimovom SDPS-u. PUPS i SDPS nisu od građana na izboirma dobili mesta potpredsednika, navodi SJB u svom saopštenju i naglađava da zahteva od SNS-a da se poštuje izborna volja građana u rukovođenju skupštinskim odborima. Pokretu Dosta je bilo pripada jedno predsedničko i jedno potpredsedničko mesto u odborima. SNS je u strahu onemogućio poslaničku grupu DJB ne samo da zauzme mesto potpredsednika skupštine, već pokušava da od građana otme i mandate koji su im dali pravo da rukovode nekim od 20 skupštinskih odbora:

-Predlažemo Aleksandaru Vučiću da pokaže da se ne plaši Pokreta i poštuje izbornu volju građana. Građani Srbije su pokretu Dosta je bilo dali mandat da pokaže kako se zaista vodi sednica Skupštine ili skupštinski odbor i kako se kontroliše izvršna vlast.♦