BRATISLAV GAŠIĆ POČEO PETODNEVNU POSETU KINI

18/11/2014 Off By

VESTI

KINA_foto_Polaganje venca_1024x676
Ministri su razgovarali o aktuelnim političko-bezbednosnim pitanjima i potpisali Sporazum o vojnoj donaciji Narodne Republike Kine u vrednosti od 7 miliona juana, u protivvrednosti od oko 1,1 miliona dolara

Press služba Minustarstva

MINISTAR odbrane Bratislav Gašić počeo je petodnevnu posetu Narodnoj Republici Kini sastankom sa ministrom nacionalne odbrane Kine general – pukovnikom Čang Vanćiuenom.
Gašić i Vanćiuen zaključili su da su sveukupni odnosi dve zemlje veoma dobri i tradicionalno prijateljski. Ministar Gašić istakao je da će dolazak premijera Li Kećianga na treći Samit Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u decembru u Beogradu biti snažan podsticaj daljem unapređenju i intenziviranju saradnje dve zemlje.
Ministri su razgovarali o aktuelnim političko-bezbednosnim pitanjima i potpisali Sporazum o vojnoj donaciji Narodne Republike Kine u vrednosti od 7 miliona juana, u protivvrednosti od oko 1,1 miliona dolara.
Gašić je zahvalio Ministarstvu odbrane Kine na donacijama u informatičkoj opremi i sanitetskim terenskim vozilima, kao i na pomoći posle majskih poplava u Srbiji.
U razgovoru je istaknut značaj vojnoobrazovne saradnje dve zemlje, a ministri odbrane razgovarali su i o daljem razvoju vojnoekonomske, vojnotehničke i vojnomedicinske saradnje. Gašić je naglasio da je na osnovu dogovora dva ministarstva, na zvaničnom sajtu Ministarstva odbrane Srbije postavljen link za sajt Ministarstva nacionalne odbrane Kine, kao jedini link ka nekom stranom ministarstvu odbrane.
Pre sastanka sa kineskim kolegom, ministar Gašić položio je venac na Spomenik narodnim herojima na Trgu Tjenanmen.<


VESTI

 

255x160_70829-Serz_Bramerc_prtscr STEFANOVIĆ RAZGOVARAO SA TUŽIOCEM BRAMERCOM

VESTI Ministar Stefanović istakao je posvećenost Ministarstva unutrašnjih poslova u ostvarivanju kontinuirane saradnje sa Međunarodnim sudom za gonjenje

NIKINCI KOD RUME: ODRŽANA SRPSKO RUSKA VOJNA VEŽBA10645294_1

VESTI U vezbi je učestvovalo 207 pripadnika vazdušno – desantnih snaga Ruske Federacije i 197 pripadnika Vojske Srbije,

 

 

 

unnamed13112FRMEĐUNARODNI DAN STUDENATA, 17. NOVEMBRA: KADA ĆE FAŠISTIČKI BATINAŠI BITI IZTVEDENI PRED LICE PRAVDE?

VESTI Protestnom akcijom studenti će ukazati na katastrofalne posledice primene Bolonjske deklaracije, koja za cilj ima da pretvori

studenti12.11STUDENTI BLOKIRALI ZGRADU REKTORATA UNIVERZITETA

VESTI Na ovaj potez studenti su se odlučili jer već gotovo pet nedelja drže Fakultet u blokadi, a