Reagovanje SKOJ-a zbog današnjeg suđenja njihovim članovima

Reagovanje SKOJ-a zbog današnjeg suđenja njihovim članovima

11/07/2016 Off By

 

SKOJ poziva medije, sve progresivne, antifašističke organizacije i pojedince da prisustvuju ovom skupu i dignu svoj glas protiv proganjanja komunista u ime “demokratske” Evropske Unije i njenih čelnika


SAVEZ komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) obaveštava javnost da je sudski proces protiv drugova Bogdana Ninkovića i Milana Petkovića zakazan za danas, 11. jul u Prekršajnom sudu u Ustaničkoj 14 u Beogradu.

U znak u 10.00 ispred Prekršajnog suda, biće održan skup podrške nepravično optuženim drugovima, ali i antimperijalistički protest kojim želimo da kažemo – Devenportu, napolje iz Srbije!

SKOJ poziva medije, sve progresivne, antifašističke organizacije i pojedince da prisustvuju ovom skupu i dignu svoj glas protiv proganjanja komunista u ime “demokratske” Evropske Unije i njenih čelnika. Skojevcima se sudi za iskazan antiimperijalistički stav, jer u je Srbiji danas zabranjeno biti protiv EU i NATO. Danas će, na poziv NKPJ i SKOJ-a sestrinske komunističke i radničke partije i omladinske organizacije će ispred ambasada Srbije u svojim zemljama održati demonstracije zbog sudskog procesa protiv drugova ili druge akcije solidarnosti.

Podsetimo, 23. febrara nekoliko naših članova se na miran i demokratski način usprotivilo održavanju predavanja šefa delegacije Evropske unije u Srbiji, Majkla Devenporta, na Fakultetu političkih nauka. Naši članovi ni na koji način nisu primenjivali fizičku silu, bilo koji oblik nasilja, niti su ikoga vređali i omalovažavali. Mirno su sedeli na svojim mestima, a glasno izrazili protest protiv prisustva zvaničnika EU na FPN-u.

Reakcijom obezbeđnja i policije u civilu, predati su policiji i uhapšeni članovi SKOJ-a Bogdan Ninković i Milan Petković.

Napominjemo da hapšenje naših kolega na FPN-u, kao i samo prisustvo policije na njemu predstavlja najgrublje kršenje autonomije Beogradskog univerziteta!

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije Beograd♦