VARALI RADNIKE MENJAČNICA LAŽNIM NOVČANICAMA!

VARALI RADNIKE MENJAČNICA LAŽNIM NOVČANICAMA!

06/07/2016 Off By

 

Postoje osnovi sumnje da su sa radnicima nekoliko menjačnica dogovorili kupovinu deviza, a potom van poslovnih prostorija menjačnica, obavili zamenu oko 62.500.000 dinara za devizni novac


PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su petočlanu organizovanu kriminalnu grupu, čiji se članovi sumnjiče da su, u septembru prošle godine, oštetili više menjačnica, tako što su prilikom kupovine deviza u svežanj dinarskih novčanica umesto novca stavljali komade papira.

Zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i više krivičnih dela prevara uhapšeni su F.D. (1981), D.Đ. (1968), B.B. (1983), V.N. (1955) i V.B. (1996).

Postoje osnovi sumnje da su sa radnicima nekoliko menjačnica dogovorili kupovinu deviza, a potom van poslovnih prostorija menjačnica, obavili zamenu oko 62.500.000 dinara za devizni novac.

Pošto je razmena obavljena, radnici su po dolasku u menjačnicu, utvrdili da se u torbama ne nalazi original dinarski novac, već da se u svakom svežnju, na vrhu i dnu, nalaze novčanice od 500, 1.000, 2.000 i 5.000 dinara, a između isečeni komadi papira, dimenzije orginalnih dinarskih novčanica, na kojima je na zadnjoj strani bilo odštampano „kreativna radionica“, a na prednjoj „smajl“.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.♦