SAOPŠTENJE DJB: PODNETO 16 TUŽBI PROTIV VUČIĆA, VULINA, VLASNIKA I UREDNIKA MEDIJA

SAOPŠTENJE DJB: PODNETO 16 TUŽBI PROTIV VUČIĆA, VULINA, VLASNIKA I UREDNIKA MEDIJA

06/07/2016 Off By

 

Tužbe se odnose na tekstove i video priloge u kojima se, uz manipulaciju lažnim podacima, koji su više puta demantovani sudskim presudama, vređa i narušava dostojanstvo ličnosti, ugled i čast lidera pokreta Dosta je bilo i članova njegove porodice


LIDER pokreta Dosta je bilo Saša Radulović podneo je do sada 16 pojedinačinh tužbi pred nadležnim sudovima protiv Informera, Pinka, Kurira, Studija B, Telepromptera, Tanjuga, lista Alo, Novosadskog reportera, Srpskog telegrafa zbog grubih laži i vređanja.

Tužbe su podnete i protiv Aleksandra Vučića, Aleksandra Vulina i Mire Baste, potpredsednice Vulinove fantomske Zajednice sindikata Srbije, zbog izjava i stranačkih saopštenja u kojima se iznose laži i brutalno dezinformiše javnost.

Tužbe se odnose na tekstove i video priloge u kojima se, uz manipulaciju lažnim podacima, koji su više puta demantovani sudskim presudama, vređa i narušava dostojanstvo ličnosti, ugled i čast lidera pokreta Dosta je bilo i članova njegove porodice. Svi ovi tekstovi i TV prilozi, naručeni u kabinetu Aleksandra Vučića, deo su propagandnog rada protiv političkih protivnika i ni u jednom segmentu ne zadovoljavaju profesionalne novinarske kriterijume.

Od ovog broja, 12 tužbi podneto je zbog grubog kršenja Zakona o javnom informisanju i medijima. Svaka pojedinačna tužba sadrži višestruka kršenja zakona. U pripremi su i tužbe protiv još nekoliko internet portala pod kontrolom kabineta Aleksandra Vučića.

Zakon o javnom informisanju i medijima u članu 2 kaže da je jedini cilj medija istinito, blagovremeno, verodostojno i potpuno informisanje. Dostojanstvo ličnosti je pravno zaštićeno i nije dopušteno objavljivanje informacija kojima se namerno vređa čast, ugled, ili se lice prikazuje u lažnom svetlu pripisivanjem osobina ili svojstava koje ono nema.

Informer, Pink, Studio B, kao udarne pesnice Vučićeve propagande i drugi članovi Vučićevog propagandnog tima nisu mediji. Njihov cilj je obračun sa Vučićevim protivnicima, linčovanje i fabrikovanje i širenje laži iz jednog propagandnog centra.

Propagandni tim Aleksandra Vučića imaće priliku da u redovnim sudskim postupcima dokaže da je Saša Radulović bio član “stečajne mafije”, da je zloupotrebio položaj i pravio razne protivpravne dilove, da je ostrašćeni kockar koji igra Barbut, da je reketaš, da je opljačkao firme u stečaju za 163 miliona evra, da se Pokret „Dosta je bilo“ finansira američkim novcem i mnoge druge laži koje su fabrikovane i iz Vučićevog kabineta plasirane u javnost.

Pozivamo Ministarstvo kulture i informisanja, Regulatorno telo za elektronske medije i novinarska udruženja da reaguju na očigledna kršenja medijiskih zakona, nepoštovanje etičkog novinarskog kodeksa i konstantan medijski linč Vučićevih političkih protivnika. Sve institucije, profesionalna udruženja i regulatorna tela dužni su da rade svoj posao i suprotstave se samovolji jednog čoveka.(Press DJB)♦