SAOPŠTENJE INICIJATIVE NE DA(VI)MO BEOGRAD: IMA LI BEOGRAD GRADONAČELNIKA?

SAOPŠTENJE INICIJATIVE NE DA(VI)MO BEOGRAD: IMA LI BEOGRAD GRADONAČELNIKA?

06/07/2016 Off By

 

Prošlo je mesec dana kako se Siniša Mali nije obratio javnosti, osim saopštenjima press službe i osmesima sa diplomatskih prijema i putovanja u Njujork i Minsk


UMESTO da odgovara za optužbe da je učestvovao u planiranju, organizovanju, sprovođenju i zataškavanju zločina u Hercegovačkoj ulici, gradonačelnik Beograda, Siniša Mali već mesec dana izbegava javnost.

Prošlo je mesec dana kako je tehnički premijer i mandatar buduće Vlade priznao učešće „najviših organa vlasti u Beogradu“ u akciji noćnog rušenja Savamale i maltretiranja građana koji su se tamo zatekli. Time je, ako ništa drugo, potvrđena politička odgovornost Siniše Malog za ovo zlodelo, kao i to da je u bar tri navrata lagao kada je tvrdio da Grad Beograd nije učestvovao u samoj akciji.

Prošlo je mesec dana kako se Siniša Mali nije obratio javnosti, osim saopštenjima press službe i osmesima sa diplomatskih prijema i putovanja u Njujork i Minsk. U trenutku kada je gradska vlast optužena za protivustavno lišavanje slobode sopstvenih građana i nezakonito rušenje imovine, čovek na čelu te vlasti ne nalazi za shodno da se obrati građanima, a kamoli da snosi odgovornost za ono šta je učinjeno.

Siniša Mali tako već mesec dana de facto ne obavlja dužnost gradonačelnika. Njega nema, osim u po kojem saopštenju o novom postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda ili iznenadnom obilasku “noćnog marketa”. Gde je? Šta radi? Kako provodi dane? Šta čeka? Beograd ima gradonačelnika još jedino na listi zahteva za krivičnu i političku odgovornost onih koji su isplanirali, organizovali, sproveli i ignorisali zločinački poduhvat u izbornoj noći u Savamali.

Zahtevamo da prestane da se skriva, da prestane da beži od javnosti, da preuzme odgovornost i snosi posledice za svoja dela.

Nema povlačenja. Zahtevi ostaju isti: Svi počinioci moraju odgovarati. Neće im proći!

Vidimo se u sredu 13. jula u 18 časova ispred Skupštine grada Beograda na protestu “Beograd NIJE MALI”.♦