DOGOVORENO: OTVARANJE POGLAVLJA – U DRUGOJ POLOVINI MESECA

DOGOVORENO: OTVARANJE POGLAVLJA – U DRUGOJ POLOVINI MESECA

04/07/2016 Off By

 

Otvaranje poglavlja sledi 19. jula. To je potvrdila i nemačka kancelarka Angela Merkel, a i Hrvatska se složila, rekao je Vučić novinarima u Parizu posle održane konferencije lidera Zapadnog Balkana i EU


ALEKSANDAR VUČIĆ je danas u Parizu izjavio da će pristupna poglavlja 23 i 24 u pregovorima za članstvo Srbije u EU biti otvorena 19. jula, pošto je Hrvatska dala pristanak.

Otvaranje poglavlja sledi 19. jula. To je potvrdila i nemačka kancelarka Angela Merkel, a i Hrvatska se složila, rekao je Vučić novinarima u Parizu posle održane konferencije lidera Zapadnog Balkana i EU.

Potvrdu da je Hrvatska dala pristanak dao je i evropski komesar za proširenje Johanes Han. Naveo na Tviteru da je Hrvatska, koja se jedina protivila otvaranju novih poglavlja sa Srbijom, danas dala pristanak.

Angela Merkel na samitu u Parizu obavestila Vučića da su uklonjene i posljednje prepreke za otvaranje pregovaračkog poglavlja 23.

Inače mogući dogovor o otvaranju poglavlja 23 i 24 u pregovorima o članstvu Srbije biće ponovo razmotren na zasedanju Radne grupe Saveta EU za proširivanje (COELA) sutra u Briselu.(Agencije)♦