OD 7. DO  10. JULA EGZIT FESTIVAL

OD 7. DO 10. JULA EGZIT FESTIVAL

03/07/2016 Off By

 

Najveći broj gostiju stiže iz Velike Britanije, Holandije i zemalja regiona. Ono što je karakteristično za ovogodišnji festival je činjenica da će doći veliki broj gostiju iz Turske, njih oko hiljadu. Takođe, veliko interesovanje pokazali su i turisti iz prekookenskih država o čemu, svedoči podatak da će na Egzit doći više stotina gostiju iz Australije, a biće ih i iz obe Amerike i sa dalekog istoka


DIREKTOR Egzita Dušan Kovačević izjavio je Tanjugu da će na ovogodišnjem festivalu broj gostiju iz inostranstva biti za 30 odsto veći nego prošle godine, a da je, sudeći prema rezervacijama, interesovanje u regionu veće nego ikada do sada.

Kovačević je rekao da će u Novi Sad, za vreme tog, zvanično najboljeg muzičkog festivala u Evropi, doći gosti iz više od 60 zemalja sveta. 

Prema Kovačevićevim rečima, najveći broj gostiju stiže iz Velike Britanije, Holandije i zemalja regiona. Ono što je karakteristično za ovogodišnji festival je činjenica da će doći veliki broj gostiju iz Turske, njih oko hiljadu. Takođe, veliko interesovanje pokazali su i turisti iz prekookenskih država o čemu, svedoči podatak da će na Egzit doći više stotina gostiju iz Australije, a biće ih i iz obe Amerike i sa dalekog istoka.

Pored finasijskog Festival je izuzetno značajan i kao promocija Srbije i Novog Sada u svetu. Ove godine festival će pratiti mediji iz celog sveta.

Kovačević se posebno osvrnuo na činjenicu da je interesovanje gostiju iz regiona, odnosno iz država koje su nekada pripadale SFR Jugoslaviji, nezabeleženo do sada.

“To je veoma važno ne samo u ekonomskom, veći i društvenom smislu, jer je jako bitno da se ponovo uspostavljaju veze između mladih ljudi na ovim prostorima”, istakao je Kovačević podsetivši na antiratnu Inicijativu koju je pre nekoliko meseci pokrenuo Exit tim, a oko koje su se udružili istaknuti umestnici iz svih zemalja bivše Jugoslavije i zajedno sa Exitom poslali jasnu poruku da žele mir u Regionu, a povodom narastajućih tenzija na ovim prostorima.

Festival se održava od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.