Akcija ministra Vulina u DIS-u: za sve zaposlene u resorima ministarstva popust od 10 posto

Akcija ministra Vulina u DIS-u: za sve zaposlene u resorima ministarstva popust od 10 posto

02/07/2016 Off By

 

Popustom koji daje svim zaposlenima u Ministarstvu pokazuje da ceni naš rad i poštuje svakog socijalnog radnika, da ceni to što penzije stižu na vreme i što vodimo računa o svakom ljudskom biću kojem je pomoć potrebna, rekao je Vulin u DIS-u


Ranka Čičak

TRGOVINSKI lanac DIS priključio se akciji Ministarstva za rad u zapošljavanju mladih bez roditeljskog staranja koji izlaze iz sistema korisnika socijalne zaštite, korisnika socijalne zaštite, dece palih boraca i drugih koji teže dolaze do posla.

Osim toga, DIS je s Ministarstvom rada postigao sporazum da se u okviru projekta Ministarstvo za ljude za sve zaposlene u resorima ministarstva odobri popust od 10 posto u određenim danima u mesecu.

Darko Aćimovič, direktor DISa objašnjava da se radi o posebnim trgovačkim podsticajima:

-Za nas je to samo prvi korak u nekoj budućoj saradnji s Ministarstvom. Zapošljavaćemo osobe s invaliditetom, decu bez roditeljskog staranja.

Ministar Aleksandar Vulin je zahvalio :

-DIS je pokazao koliko mu je stalo do svih onih koji brinu o socijalno ugroženim. To je domaća kompanija i pokazuje koliko joj je važan život u Srbiji. Pomaže nam da zaposlimo decu bez roditelja, decu palih boraca, decu iz hraniteljskih porodica i sve one kojima je potreban još jedan mali podsticaj da nakon sistema socijalne zaštite mogu da formiraju svoju porodicu i da se bore za život i nadu. Zaposleni u Ministarstvu rada, nas 14 hiljada, brinemo o milion i 770 hiljada penzionera i redovnosti njihovih penzija, o 700 hiljada korisnika socijalne pomoći, o porodiljskom dodatku, dečjem dodatku, 700 dece bez roditeljskog staranja svake noći spavaju na sigurnom. Brinemo o svim borcima, o invalidima, o čitavom sistemu socijalne zaštite. DIS nam je danas pokazao da to ceni. Popustom koji daje svim zaposlenima u Ministarstvu pokazuje da ceni naš rad i poštuje svakog socijalnog radnika, da ceni to što penzije stižu na vreme i što vodimo računa o svakom ljudskom biću kojem je pomoć potrebna. Popust je veliki i nama puno znači. Znači za naše plate, za standard naših porodica. Ovo nisu budžetska sredstva. DIS se odrekao dela svoje zarade da bi nama odobrio popust. I to u ovim teškim vremenia kada se svi bore samo za profit. Želim da pozovem i druge poslodavce da nam se pridruže u ovoj akciji zapošljavanja socijalno ugroženih, a i zaposlenima u Ministarstvu rada da nam pomognu nekim popustom, da lakše preživimo mesec. Da nam tako pokažu koliko cene ono što rade zaposleni u ministarstvu rada, zapošljavanja boračkih i socijalnih pitanja. Naš posao je jedan o najtežih, ali i najčasnijih, objasnio je ciljakcije ministar Aleksandar Vulin.♦