Konferencija za medije Aleksandra Vuči: tri dobre i jedna loša vest

Konferencija za medije Aleksandra Vuči: tri dobre i jedna loša vest

01/07/2016 Off By

 

Na pitanje novinara Vremena hoće li biti poznato ko je kriv za troškove koje je napravila smederevska železara za vreme  rukovodstva koje je dovela Vlada, Vučić odgovara s gorčinom i primećuje da  je novinaru to pitanje izdiktirao onaj koji je pokušao da ga vređa i u Skupštini na razgovoru s poslaničkim grupama, pa ga je premijer izbacio


ODMAH posle povratka iz Torina,predsednik Vlade, Aleksandar Vučić pozvao je novinare da im saopšti tri novosti koje su ga  danas obradovale. Prva je da su Kinezi i zvanično preuzeli Železaru, koja im je naplaćena 46 miliona evra.

Druga vest odnosi se na  FIAT, koji uistinu ukida treću smenu u Kragujevcu, ali  još dugo ostaje u Srbiji. Zato je srpska Vlada spremna da  dodatno pomogne, ako bude trebalo.

Treća radosna vest je da je  deficit budžeta smanjen na 3, 9 milijarde, gotovo da i ne postoji:

-Da nije bilo potrebno platiti 75 miijardi kamata  dugova nekadašnjih  vlada, deficita ne bi bilo.Ovo je jedan od nanižih deficita u Evropi. Da nije tih starih kamata, bili bi među prve tri zemlje s najnižim deficitom u Evropi.

O odnosima sa BiH Vučić kaže:

-Nisam  razumeo celu hajku vezanu za 11 jul i Srebrenicu. Mi smo im uputili poruke mira, a odjednom je došla poruka da ne dolazimo. Mene mogu da vređaju, a ja neću da kažem ni jednu ružnu reč. Međutim, nikome nećemo dozvoliti da vređa, ponižava i gazi Srbiju.

Što se tiče otvaranja poglavlja, premijer nije srećan:

– Idem  u ponedeljak u Pariz, da pitam  lidere  evropskih zemalja šta to Srbija nije učinila od onoga što se tražilo od nje.

Na pitanje novinara Vremena hoće li biti poznato ko je kriv za troškove koje je napravila smederevska železara za vreme  rukovodstva koje je dovela Vlada, Vučić odgovara s gorčinom i primećuje da  je novinaru to pitanje izdiktirao onaj koji je pokušao da ga vređa i u Skupštini na razgovoru s poslaničkim grupama, pa ga je premijer izbacio. Mislio je na lidera partije Dosta je bilo.

Na pitanje da li je ponašanje EU prema Srbiji poruka zbog njene pomoći RS, Vučić odgovara :

-Nisam znao da Srbija mora da krši  Dejtonski sporazum, kako bi je primili u Evropu. ♦