Nagrade najboljim matematičarima

Nagrade najboljim matematičarima

01/07/2016 Off By

 

Međunarodno takmičenje iz matematike, fizike i informatike, u organizaciji Matematičke gimnazije i pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, od 27. juna okupilo je oko 140 učenika do 16 godina starosti iz cele Evrope


Takmičenja mladih talenata, kao što je Kup Matematičke gimnazije, ne samo da podižu nivo znanja naših učenika već i omogućavaju saradnju talentovanih mladih ljudi Srbije sa talentovanim učenicima iz drugih zemalja, kao i sjajnu promociju Srbije u međunarodnim okvirima“, izjavila je državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, na završnoj svečanosti Kupa Matematičke gimnazije, koja je održana u Domu Narodne skupštine.
Ovom prilikom, direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović uručio je zahvalnicu državnom sekretaru Tatjani Matić „na nesebičnoj podršci koju godinama pruža našim mladim talentima i dugogodišnjoj uspešnoj saradnji Matematičke gimnazije i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija“.

Međunarodno takmičenje iz matematike, fizike i informatike, u organizaciji Matematičke gimnazije i pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, od 27. juna okupilo je oko 140 učenika do 16 godina starosti iz cele Evrope.

Najboljim matematičarima, timu Srbija-3 Matematičke gimnazije pehar je uručila državni sekretar Tatjana Matić, u oblasti fizike pobedila je takođe ekipa Srbija-3, a u oblasti informatike ekipa Rumunija-3. Najboljim takmičarima uručene su i medalje i nagrade.
Na ovogodišnjem Kupu Matematičke gimnazije učestvovalo je 25 ekipa iz 13 zemalja – Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Italije, Nemačke, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Ruske Federacije, Srbije, Slovenije, Švedske i Velike Britanije.(Press Vlade)♦