Dan srpske Žandarmerije

Dan srpske Žandarmerije

28/06/2016 Off By

 

Ministar Stefanović je naglasio da ne zaboravljamo ljude koji su svakodnevno u Kopnenoj zoni bezbednosti, ali i ostale pripadnike MUP-a koji svojim radom doprinose da građani budu bezbedni, a naša zemlja stabilna


MINISTAR unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović čestitao je danas pripadnicima Žandarmerije Dan i slavu istakavši da je to jedna od najozbiljnijih jedinica naše zemlje na koju građani Srbije mogu da računaju.

-Ovo je dan kada treba da odamo poštu pripadnicima Žandarmerije koji su dali živote štiteći našu zemlju. Do poslednjeg dana ćemo insistirati da se pronađe ubica Stevana Sinđelića i njegovo ime uvek ćemo pominjati s ponosom, jer je dao život u zaštiti svoje zemlje“, rekao je ministar, obraćajući se na svečanosti u novosadskom odredu Žandarmerije povodom Dana i slave jedinice.

Ministar je takođe naglasio da ne zaboravljamo ljude koji su svakodnevno u Kopnenoj zoni bezbednosti, ali i ostale pripadnike MUP-a koji svojim radom doprinose da građani budu bezbedni, a naša zemlja stabilna.

Svaki pripadnik policije svakodnevno rizikuje život da bi Srbija bila bezbedna, da bi odoleli izazovima terorizma, kao i drugim izazovima“, rekao je ministar.

Stefanović se posebno zahvalio na razumevanju premijeru Vučiću koji je pomogao da se dođe do sredstava za modernizaciju Žandarmerije.

Radićemo i ubuduće da popravimo materijalni položaj i obučenost pripadnika Žandarmerije i policije“, istakao je ministar.

Govoreći o Žandarmeriji kao elitnoj jedinici na koju Srbija može da računa, ministar Stefanović se zahvalio komandatnu Žandarmerije Goranu Dragoviću i Komandi koji su pomogli da Žandarmerija bude sinonim za bezbednost države.

Ovom prilikom ministar se zahvalio i gradonačelniku Novog Sada na dosadašnjoj pomoći i podršci i izrazio uverenje da će saradnja sa Pokrajinskom vladom biti dobra.

Komandant Goran Dragović poručio je da je Žandarmerija uvek u službi države Srbije i da su njeni pripadnici potpuno spremni da obavljaju najsloženije zadatke.(Press MUPA)♦