EBRD pohvalio je reforme srpske Vlade

EBRD pohvalio je reforme srpske Vlade

28/06/2016 Off By

 

Najveći interes tokom susreta Premijera sa članovima borda direktora Evropske banke za onovu i razvoj izražen je za projekte u oblasti energetike i infrastrukture, kao i saradnja na daljem razvoju uspešnih srpskih kompanija, kao što su Aerodrom „Nikola Tesla“ i Telekom Srbija, kroz model strateškog partnerstva sa svetskim kompanijama


PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa članovima borda direktora Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Bord direktora EBRD pohvalio je reforme srpske Vlade i pozitivno ocenio ekonomsku stabilnost i razvojni put Srbije.

Glavne teme današnjeg susreta bile su poboljšanje investicione klime, pomoć u razvoju preduzetničkog duha kroz savetodavne programe, kao i podrška razvoju malih i srednjih preduzeća u saradnji sa institucijama Republike Srbije.

Najveći interes izražen je za projekte u oblasti energetike i infrastrukture, kao i saradnja na daljem razvoju uspešnih srpskih kompanija, kao što su Aerodrom „Nikola Tesla“ i Telekom Srbija, kroz model strateškog partnerstva sa svetskim kompanijama.

Tokom sastanka sagovornici su ukazali na značaj regionalne ekonomske saradnje i stabilnost, kojoj Srbija najviše doprinosi kao lider u regionu.

Premijer Vučić zahvalio je na kontinuiranoj podršci i pomoći koju EBRD pruža u gotovo svim oblastima od značaja za Republiku Srbiju. Mandatar za sastav nove Vlade je istakao da će Vlada Srbije i u narednom periodu učiniti sve kako bi postigla visoke ciljeve i što bolje rezultate, prvenstveno u oblasti ekonomije, posebno naglasivši jačanje investicija u privatnom sektoru u cilju bržeg ekonomskog oporavka.(Press Vlade)♦