Nenad Čanak: Nastaviti put Srbije u EU

Nenad Čanak: Nastaviti put Srbije u EU

24/06/2016 Off By

 

 

Poruka Škotske koja je pokazala većinsku želju da ostane u EU, najbolje pokazuje odgovornost prema budućnosti sopstvene zemlje, ali i najavljuje izazove sa kojima će se Ujedinjeno Kraljevstvo uskoro suočiti


PREDSEDNIK LSV Nenad Čanak izjavio je da je odluka Velike Britanije da napusti EU veliki udarac ne samo Evropskoj uniji, nego i udarac koji izaziva i tek će izazivati potrese širom sveta. Tim potresima se nacionalističke i konzervativne snage uveliko raduju:

 

– U našoj zemlji te potrese će profašističke i ekstremističke grupacije, kao i poslušnici aktuelnog režima u Ruskoj Federaciji, sigurno sa radošću dočekati. Ne isključujemo mogućnost da te snage ovaj trenutak pokušaju iskoristiti za pretvaranje Srbije u rusku provinciju. O tome se već i naglas govori.

Poruka Škotske koja je pokazala većinsku želju da ostane u EU, najbolje pokazuje odgovornost prema budućnosti sopstvene zemlje, ali i najavljuje izazove sa kojima će se Ujedinjeno Kraljevstvo uskoro suočiti.

Uveren sam da će Republika Srbija i AP Vojvodina, kao njen najevropskiji deo, insistirati na svom evropskom putu. To je put zajedničkih vrednosti i brisanja granica.

Zato će LSV svakome ko tim putem ide pružiti punu podršku, rekao je Nenad Čanak.♦