Konferencija za medije u SRS: kako su “nepismeni” radikali “doktorirali” u SNS? (video⇒)

Konferencija za medije u SRS: kako su “nepismeni” radikali “doktorirali” u SNS? (video⇒)

23/06/2016 Off By

 

Mi smo za lažnu diplomu Tomislava Nikolića saznali iz depeše Vikiliksa. Đenifer Braš je obavestio Stejt department o tome da je njihov agent obišao Kragujevac, Kraljevo, Čačak. U Kraljevu je jedan doušnik rekao da se sumnja u Nikolićevu diplomu da je falsifikovana, jer je on funkcionalno nepismen. Tako stoji u depeši.To nas je podstaklo da ispitamo šta je sa tom diplomom, rekao je Zoran Krasić


Ranka Čičak

VELIKI broj novinara nagrnuo je danas na konferenciju za štampu Srpske radikalne stranke, očekujući komentar lidera Vojislava Šešelja na jučerašnje skandalozne napade na njega u Skupštini Srbije.

Šešelj, iako najavljen, nije došao. Zoran Krasić posvetio je konferenciju podršci engleskim autonomašima, ali je bio i veoma konkretan i otvoren odgovarajući na pitanja o ponašanju nekadašnjih radikala prema Šešelju:

-U Skupštini su pribegli jednoj manipulaciji. Koristili su falsifikat i sliku iz sedmog razreda osnovne škole. To dete sa slike dobio je operativni nadimak magistar za službu koja ne postoji i za državu koja ne postoji. Ako je to glavni dokaz nekoga protiv Vojislava Šešelja, onda taj više priča o sebi.

-Ti bivši Šešeljevi saradnici koji tako bedno danas pričaju o njemu, očigledno su od nekoga dobili zadatak da dezavuišu Vojislava Šešelja.Međutim, to je nemoguća misija. Svako ko razmišlja o tome da može da nam pričini štetu klevećući Šešelja, radi nešto što je nemoguće. Dobro je što je Martinović juče pokazao papir, jer se odmah vidi da je to falsifikat. Ako oni misle da se služe falsifikatima, onda je to jedna druga tema.Mi ćemo uskoro pripremiti još materijala. Recimo, šta je Martinovoć pričao pre nekoliko godina.To je došlo iz kuhinje BIE i koristio je DOS. Sada Martinović treba da odgovori da li je on došao do tih podataka iz BIE kada i DOS, ili je naknadno. Ali, juče je izašao još jedan zanimljiv podatak. A to je da SNS ipak računa da Igor Bečić bude predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti. Martinović ga je hvalio da ima sertifikat, da je osposobljen da čita državne tajne.Pitamo se koliko takvih ima u Skupštini.

Krasić ironično pita da li je BIA Bećiću završila i njegove fakultete pa zabranjuje raspravu o njegovim diplomama:

– Mi nismo pokrenuli tu temu, već oni. Dobili su odgovarajuće odgovore. Pokazala se istina o Bečiću, ali je Martinović pokazao istinu i o sebi..

Neki novinari su pitali da li i Šešelj koristi materijale tajnih službi. Dobili su odgovor da je Šešelj formirao svoju obaveštajnu slušbu i da za nju dobrovoljno rade bivši policajci i ljudi koji imaju nešto da kažu.Oni se sa zadovoljstvom nude da pomognu Šešelju u borbi za istinu, kako bi Srbija krenula pravim putem:

-Lauferi uvek postoje.Neki su proglasili Asanža da je Šešeljev laufer. Mi smo objavili dve knjige – prevod svih transkripata koje je Vikiliks objavio. Bacili smo težište na one telegrame koji se tiču haškog tribunala i na one telegrame koji potiču iz ambasade SAD u Beogradu.Tu se vidi ko je sve dolazio u ambasadu, šta je pričao i koga potkazivao. Šta je ko koga molio, u stilu – nemojte sada da priznate nezavisno Kosovo, sačekajte da prođe drugi krug predsedničkih izbora.

Krasić kaže da je SRS za diplomu predsednika Srbije doznala iz tih tajnih materijala:

-Mi smo za lažnu diplomu Tomislava Nikolića saznali iz depeše Vikiliksa. Đenifer Braš je obavestio Stejt department o tome da je njihov agent obišao Kragujevac, Kraljevo, Čačak. U Kraljevu je jedan doušnik rekao da se sumnja u Nikolićevu diplomu da je falsifikovana, jer je on funkcionalno nepismen. Tako stoji u depeši.To nas je podstaklo da ispitamo šta je sa tom diplomom. Eto, na današnji dan, 23. juna 2010 godine, Tomislav Nikolić je bio u Strasburu na zasedanju parlamentarne skupštine Saveta Evrope. Krenuo je tog jutra za Beograd. Stigao je oko 23 časa i 30 minuta. A tog dana je položio 2 ispita u Novom Sadu.To je podatak fakulteta i podatak Administrativnog odbora Narodne skupštine.

A hoće li neko krivično odgovarati za to?

Krasić kaže da je krivična prijava otišla na 35 strana Mirku Radisavljeviću. Ona tamo stoji, niko neće da je uzme u ruke. Međutim, sa promenom vlasti promeniće se i odnos prema prijavi. Doznaće se ko je odgovoran što je Nikolić dobio od novosadskog univerziteta 2 osmice, a za to vreme bio u avionu, na putu za Beograd. Ima i svedoka. U avionu su mu pravili društvo Dragoljub Mićunović i Vjerica Radeta. Tada to niko nije znao. Ja mislim da čak i Ljubiša Stojmirović, koji mu je sredio polaganje u Novom Sadu, nije znao da se Nikolić u tom trenutku i ne nalazi u Srbiji.

Na ovo su se neki novinari nasmejali, neki zaključili da će Nikolić da umre od stida, a Krasić je rekao:

-Eto, takav je predsednik Srbije. Vidite kakvu nam bruku nanosi gde god se pojavi.

Na pitanje Balkanekspresa kada su počele da se upotrebljavaju lažne diplome, pošto je očito da ih svi bivši radikali imaju, Krasić odgovara:

-Strah za te diplome krenuo je sa akcijom Indeks. Ona još nije završena.Suđenje je prebačeno iz Kragujevca u Smederevo. Još nema pravosnažne presude.Optužen je veliki broj ljudi, mahom profesora sa Pravnog fakultetau Kragujevcu. Kad je krenula afera, sećam se da se Nikolić bunio i govorio – to rade samo zbog mene. Jure neku moju diplomu. Pa pogledajte biografije državnih funkcionera i kandidata za funkcije. Svi su diplomirali na nekim unionima, nekim menadžmentima, fakultetima koji imaju samo adresu, ali na njoj je zatvorena zgrada. Ima jedan takav fakultet na Dušanovcu. Pred njim smo držali konferenciju za novinare. Fakultet izdaje diplome, a njegova su vrata večito zaključana.To država zna. Ali, veliki broj državnih funkcionera ima te diplome. To sve ne može da se reši dok se ne krene od samog predsednika Srbije. Jer, od glave smrdi. A ova vlast nema hrabrosti da otvori to pitanje. Imate onog Bosketa koji je za 15 dana završio 2 godine fakulteta.Konobar dobio diplomu ekonomiste. Imate i Nebojšu Stefanovića. Upisao prvo medicinu, pa nije dao ni jedan ispit. Zatim prava, pa opet ništa. Izašao iz SRS i – postao doktor nauka. Dok je bio kod nas, govorili smo – ajde, bre Nešo, daj makar jedan ispit. Nije mogao. Eto, sad nam vodi policiju. Sa takvim ljudima ne može dobro da nam ide. ♦