Dan policije i MUP-A: impresivna vežba srpske policije

Dan policije i MUP-A: impresivna vežba srpske policije

20/06/2016 Off By

 

Ministar Stefanović se zahvalio svim volonterima u migrantskim kampovima koji su pokazali human odnos Srbije prema izbeglicama. Rekao je da građani ne moraju da strahuju od mogućeg terorizma, jer se miran život u Srbiji drži pod kontrolom


Ranka Čičak

U NASTAVNOM centru Makiš proslavljen je danas Dan policije i Dan unutrašnjih poslova Srbije. Ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, rekao je tom prilikom da je u protekloj godini bilo 16.700 krivičnih dela manje nego u ranijim godinama, za 23 posto smanjen je broj ubistava, a isto toiko i maloletnički kriminal. Zaplenjeno je 5 tona različitih narkotika, a s ulica sklonjeni 30 kriminalnih grupa sa 215 članova. U akcijama Rezač i Skener uhapšeno je 175 osumnjičenih za najteža krivična dela.

mupMinistar Stefanović zahvalio je premijeru Vučiću na podršci i svemu što je učinio za srpsku policiju.

– Zahvaljujući podršci premijera, možemo da modernizujemo srpsku policiju i napravimo da ona bude poštovana u celom regionu.

Stefanović se zahvalio svim volonterima u migrantskim kampovima koji su pokazali human odnos Srbije prema izbeglicama. Rekao je da građani ne moraju da strahuju od mogućeg terorizma, jer se miran život u Srbiji drži pod kontrolom.

Nekoliko hiljada Beograđana prisustvovalo je velikoj i impresivnoj vežbi pripadnika srpske policije.♦