Sastali se Kolinda Grabar Kitarović i Aleksandar Vučić

Sastali se Kolinda Grabar Kitarović i Aleksandar Vučić

20/06/2016 Off By

 

Posle susreta u Hrvatskoj predsednica Grabar-Kitarović i premijer Vučić će u srpskom mestu Tavankut, u Domu kulture “Matija Gubec” obići galeriju prve kolonije naive u tehnici slame i razgovaraće s predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Republici Srbiji


HRVATSKA predsednica Kolinda Grabar-Kitarović i predsednik srpske vlade Aleksandar Vučić stigli su danas oko 11,15 časova u Dalj u Osječko – baranjskoj županiji, gde će se održati prvi deo njihovog današnjeg sastanka.

Posle sureta na mostu između pograničnih mesta Erduta i Bogojeva, kod graničnog prelaza Erdut, predsednica Grabar-Kitarović i premijer Vučić će u Dalju razgledati stalnu postavku izložbe o životu i delu astronoma, matematičara i klimatologa Milutina Milankovića, u njegovoj rodnoj kući u Dalju, a zatim razgovarali s predstavnicima srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

Uoči sastanka hrvatska predsednica je položila venac i zapalila sveću kod spomenika palim braniteljima, ispred Policijske stanice u Dalju.

Posle susreta u Hrvatskoj predsednica Grabar-Kitarović i premijer Vučić će u srpskom mestu Tavankut, u Domu kulture “Matija Gubec” obići galeriju prve kolonije naive u tehnici slame i razgovaraće s predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Republici Srbiji.

Zatim se u Subotici, nakon razgovora dvoje državnika, očekuje potpisivanje Deklaracije o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja. Očekuje se da će deklaracija obuhvatiti problematiku unapređenja zaštite manjina, rešavanja pitanja nestalih osoba, uređenja graničnih sporova i problema sukcesije. (FENA)♦