Beograd: Stigao predsednik Kine Si Đinping

Beograd: Stigao predsednik Kine Si Đinping

17/06/2016 Off By

 

Predsednika Kine na aerodromu su sačekali predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, predsednik vlade Aleksandar Vučić, šef diplomatije Ivica Dačić, ambasador Srbije u Pekingu Milan Bačević


Ranka Čičak

 

PREDSEDNIK Kine Si Đinping stigao je danas oko 13.40 na beogradski aerodrom “Nikola Tesla” u trodnevnu posetu Srbiji, što je prva poseta jednog kineskog predsednika našoj zemlji posle više od 30 godina.

Predsednika Kine na aerodromu su sačekali predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, predsednik vlade Aleksandar Vučić, šef diplomatije Ivica Dačić, ambasador Srbije u Pekingu Milan Bačević.

Predsednik Kine, njegova supruga i domaćini prošetali su kroz špalir garde Vojske Srbije, pozdravila su ih i deca u srpskim narodnim nošnjama, uz mahanje kineskim i srpskim zastavicama.

Potom je održan kulturno umetnički program, koji je počeo izvedbom “Igrale se delije”, a tokom kojeg su predstavljene i narodne igre iz raznih krajeva Srbije.

Si dolazi u Srbiju na poziv predsednika Tomislava Nikolića.

Avion kineskog predsednika su u vazdušnom prostoru Srbije dočekala tri aviona ratnog vazduhoplovstva.(foto Tanjug)♦