MMF u Ministarstvu energetike

MMF u Ministarstvu energetike

15/06/2016 Off By

Na sastanku sa delegacijom MMF-a konstatovan je napredak u realizaciji projekta restrukturiranja i finansijske konsolidacije JP „Srbijagas“


MINISTAR rudarstva i energetike Aleksandar Antić sastao se danas u Vladi Srbije sa delegacijom MMF-a, koju je predvodio Džejms Ruf – šef misije koja boravi u Beogradu, u okviru redovne revizije tekućeg aranžmana Srbije sa tom finansijskom organizacijom.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike Mirjana Filipović, generalni direktori JP EPS i JP „Srbijagas“ – Milorad Grčić i Dušan Bajatović sa saradnicima, kao i predstavnici Ministarstva finansija i NBS.

Na sastanku sa delegacijom MMF-a konstatovan je napredak u realizaciji projekta restrukturiranja i finansijske konsolidacije JP „Srbijagas“.

Govoreći o JP EPS, predstavnici MMF-a, kao i Svetske banke i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji su takođe prisustvovali sastanku, ocenili su da je neophodno uložiti dodatne napore u sprovođenju i ubrzanju započetih aktivnosti na reorganizaciji i finansijskoj stabilizaciji Elektroprivrede Srbije.♦