Stefanović o terorizmu sa federalnim tužiocem Belgije

Stefanović o terorizmu sa federalnim tužiocem Belgije

15/06/2016 Off By

Ministar Stefanović je na sastanku, kome je prisustvovao i Republički javni tužilac Zagorka Dolovac, gosta iz Belgije upoznao sa koracima koje Srbija preduzima kada je reč o borbi protiv terorizma


MINISTAR unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa federalnim tužiocem Kraljevine Belgije Frederikom Van Leuvom o pretnjama koje donosi terorizam, kao i načinima da se unapredi saradnja naših zemalja, kako bi se što efikasnije suprotstavili tom izazovu.

Ministar Stefanović je na sastanku, kome je prisustvovao i Republički javni tužilac Zagorka Dolovac, gosta iz Belgije upoznao sa koracima koje Srbija preduzima kada je reč o borbi protiv terorizma.

“Sve naše službe bezbednosti pomno prate dešavanja izvan Srbije, kao i sve one ljude koji se vrađaju sa ratišta u drugim zemljama, pre svega u Siriji i Iraku.

Identifikovali smo više lica koja su učestvovala u aktivnostima radikalizovanja i vrbovanja ljudi da se pridruže terorističkim organizacijama i za odlazak na ratišta u drugim zemljama, a protiv njih je tužilaštvo podiglo odgovarajuće optužnice”, rekao je ministar Stefanović.

Stefanović je istakao da srpska i belgijska policija, suočeni pretnjom od terorizma, još intenzivnije razmenjuju informacije o ljudima koji učestvuju u ratnim sukobima u Siriji i Iraku, a saradnja će se nastaviti i u narednom periodu.

“Dosta podataka razmenjujemo i u oblasti krijumčarenja narkotika, krujumčarenja ukradenih motornih vozila, pranja novca, kao i ilegalnih migracija”, istakao je Stefanović.(Press MUPA)♦