Vučić primio Ajšu Čihan Sultanoglu

Vučić primio Ajšu Čihan Sultanoglu

15/06/2016 Off By

 

Vučić se zahvalio na pomoći koju je UNDP pružio tokom poplava 2014. godine, bez koje Srbija ne bi mogla tom brzinom da prevaziđe krizu, kao i na pomoći oko izgradnje infrastrukturnih projekata


PREDSEDNIK Vlade Aleksandar Vučić sastao se danas sa pomoćnicom generalnog sekretara UN, pomoćnicom administratora UNDP-a i direktorkom Regionalnog biroa za Evropu i Zajednicu nezavisnih država, Ajše Čihan Sultanoglu.

Vučić se zahvalio na pomoći koju je UNDP pružio tokom poplava 2014. godine, bez koje Srbija ne bi mogla tom brzinom da prevaziđe krizu, kao i na pomoći oko izgradnje infrastrukturnih projekata.

Kancelarija UNDP-a u Srbiji imala je značajnu ulogu u mobilizaciji pomoći tokom poplava. Ukupna vrednost projekata koje je UNDP sproveo u Srbiji, u periodu od 2010. do 2015. godine, izvan pomoći koja je bila usmerena za sanaciju posledica poplava, iznosi preko 38 miliona dolara.

Cilj UNDP-a je da pomogne razvoj Srbije i njeno napredovanje ka članstvu u EU. UNDP deluje u pravcu iskorenjivanja siromaštva i nezaposlenosti, poboljšanja energetske efikasnosti i zaštite životne sredine, kao i unapređenja rodne ravnopravnosti i položaja manjinskih grupa, istakla je Sultanoglu.

Tokom sastanka postignut je dogovor o zajedničkoj saradnji Republike Srbije i UNDP-a sa Evropskom investicionom bankom (EIB), u obezbeđivanju povoljnijeg privrednog i preduzetničkog ambijenta.

Rad UNDP-a bio je posebno usmeren na sprovođenje Milenijumskih razvojnih ciljeva, koje je Srbija uz pomoć ove organizacije uspela da ostvari i to prepolovljavanjem siromaštva pre roka.(Press Vlade)♦