Davenport (EU) i Skot (SAD) razgovarali sa Vučićem

Davenport (EU) i Skot (SAD) razgovarali sa Vučićem

13/06/2016 Off By

 

Tokom sastanka, srpski premijer zahvalio je ambasadorima Devenportu i Skotu na podršci koju pružaju Srbiji na evropskom putu


PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Evropske unije Majkla Devenporta i ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kajla Skota.

Premijer Vučić je ambasadoru Skotu izrazio saučešće povodom užasnog terorističkog napada u Orlandu i uručio mu pismo saučešća za predsednika SAD Baraka Obamu.

Tokom sastanka, srpski premijer zahvalio je ambasadorima Devenportu i Skotu na podršci koju pružaju Srbiji na evropskom putu.

Američki ambasador i ambasador EU zajednički su podvukli svoju snažnu podršku ekonomskim i političkim reformama Vlade Srbije, kao i premijerovom cilju da pripremi Srbiju za pridruživanje Evropskoj uniji 2020. godine. S tim u vezi, diplomatski predstavnici dva najveća bilateralna donatora Srbije razgovarali su o svojoj posvećenosti realizaciji velikih programa saradnje, čiji prioriteti su usaglašeni sa Vladom Srbije. Ovi programi uključuju podršku u oblasti reformi javne uprave, pravosuđa, obrazovnog sistema, poljoprivrede, saobraćaja, energetike i zaštite životne sredine, kao i direktnu podršku ministarstvima, kakva je nedavna donacija vozila i opreme za Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo odbrane.

Dvojica ambasadora istakli su važnost koju jačanje pravosudnog sistema i vladavine prava ima u privlačenju novih stranih investicija u Srbiji.

Ambasadori Devenport i Skot su, takođe, naglasili značaj napretka u naporima da se podrži i ojača regionalna bezbednost, uključujući i naredne korake u dijalogu sa Prištinom.♦