Zaječar, Niš i Vranje sledeće stanice promotivnog karavana „Moja Srbija“

Zaječar, Niš i Vranje sledeće stanice promotivnog karavana „Moja Srbija“

08/06/2016 Off By

Posle uspešnog predstavlja u Užicu i Novom Pazaru, sutra 9. juna, karavan će biti u Zaječaru na glavnom gradskom trgu. U petak 10. juna karavan se seli u Niš, pa potom u subotu u Vranje. Program na svakoj stanici karavana „Moja Srbija“ trajaće od 17-22 časa 


Sandra Vlatković

PROMOTIVNI karavan ,,Moja Srbija“, deo istoimene kampanje Turističke organizacije Srbije (TOS) namenjene domaćim gostima krenuo je kroz Srbiju prošle nedelje.

U naredna tri dana karavan će proći kroz Zaječar (09.jun), Niš (10.jun) i Vranje (11.jun).

Posle uspešnog predstavlja u Užicu i Novom Pazaru, sutra 9. juna, karavan će biti u Zaječaru na glavnom gradskom trgu. U petak 10. juna karavan se seli u Niš, pa potom u subotu u Vranje. Program na svakoj stanici karavana „Moja Srbija“ trajaće od 17-22 časa.

Ove godine Karavan „Moja Srbija“ proći će kroz ukupno 14 gradova Srbije: Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Čačak, Zrenjanin, Sombor, Kruševac, Vranje, Valjevo, Novi Pazar, Užice, Zaječar, Požarevac.

Karavanom koji će putovati kroz Srbiju, Turistička organizacija Srbije poziva domaće goste da svoj letnji odmor ili njegov deo provedu na destinacijama širom Srbije.

U okviru karavana, a u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama, udruženjima ,, Srbija za mlade“, Udruženjem banjskih i klimatskih mesta Srbije, JP „Skijališta Srbije“ i udruženjem hotelijera i restoratera Srbije „HORES“, TOS će promovisati turističku ponudu naše zemlje namenjenu odmoru u letnjem periodu.

Posetioce na gradskim trgovima očekuju štandovi brendirani logotipom “Moja Srbija” na kojima će moći da se informišu o mogućnostima za odmor u Srbiji, bogat zabavni program, nastupi muzičkih grupa, projekcije turističkih filmova, kao i kviz znanja „Koliko poznaješ Srbiju – 52 vikenda u Srbiji“, koji će najsrećnijim posetiocima obezbediti nezaboravan doživljaj leta 2016 u Srbiji.

Na štandovima lokalnih turističkih organizacija posetioci će moći i da degustiraju karakteristične lokalne specijalitete u skladu sa programom „52 ukusa Srbije“. U pomenutim gradovima, pored samih domaćina, predstaviće se i destinacije koje gravitiraju ka tom gradu, kako bi  zajednički predstavili svoju regionalnu ponudu.

Karavan će biti prilika i da se promoviše subvencionisana mera Vlade Republike Srbije – vaučeri za odmor u Srbiji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija. Na karavanu će se obeležavati i 160. godišnjica rođenja velikog srpskog naučnika Nikole Tesle, kroz filmove o Tesli i deljenje suvenira posvećenih ovom naučniku.♦