LSV: Jedina Miloševićeva zaostavština su ratovi i beda

LSV: Jedina Miloševićeva zaostavština su ratovi i beda

06/06/2016 Off By

Liga socijaldemokrata Vojvodine nema nameru da dopusti da se sistematskim relativizovanjem istine i činjenica Slobodanu Miloševiću daje nekakav oreol zaslužnog građanina. Nemamo nameru ni da dozvolimo pokušaj povratka Srbije na politiku mračnih devedesetih i zaustavljanja njenih EU integracija


NAJVEĆA zaostavština Slobodana Miloševića nije Republika Srpska, kao što to izjavljuje lider SPS Ivica Dačić. Zaostavština Slobodana Miloševića su beda i opšte posrnuće, ratovi, hiperinflacije, bezbrojne hiljade mrtvih, osakaćenih, uništenih života i sudbina”,navodi se u pisanoj izjavi medijima predsednika LSV Nenada Čanka:

Ustavni puč kojim je ukinuta autonomija Vojvodine, zaustavljanje njenog razvoja i brutalno pljačkanje i centralizacija njene imovine, takođe je delo i “zaostavština” Slobodana Miloševića i njegovih saučesnika.

Liga socijaldemokrata Vojvodine nema nameru da dopusti da se sistematskim relativizovanjem istine i činjenica Slobodanu Miloševiću daje nekakav oreol zaslužnog građanina. Nemamo nameru ni da dozvolimo pokušaj povratka Srbije na politiku mračnih devedesetih i zaustavljanja njenih EU integracija.

Jedino što je ostalo iza Miloševićeve vlasti su 12 godina propasti i najgoreg poniženja Republike Srbije, njenih građana i čitavog regiona.

Budući da je u Srbiji izostala lustracija, ostali su i Miloševićevi saradnici. Nekažnjeni”.♦