Makedonija: Gruevski je vladao pomoću – horoskopa

Makedonija: Gruevski je vladao pomoću – horoskopa

06/06/2016 Off By

Objavljeni snimak horoskopskog predviđanja, koji je obelodanio Dojče vele na makedonskom jeziku, je očigledno da nije deo tzv. medijskih bombi, koje je tokom prošle godine objavavljivala najuticajnija opoziciona SDSM Zorana Zaeva u aferi “Prisluškivanje”, što je Makedoniju uvelo u političku krizu iz koje ta država još nije našla izlaz


MAKEDONSKA javnost je šokirana nakon što se na Ju tjubu pojavio snimak koji ukazuje na to da bivši premijer i šef najuticajnije vladajuće VMRO-DPMNE Nikola Gruevski privatne a, možda, i najviažnije političke odluke donosi na osnovu onoga što su mu za taj dan predvidele zvezde.

Objavljeni snimak, koji je obelodanio Dojče vele na makedonskom jeziku, je očigledno da nije deo tzv. medijskih bombi, koje je tokom prošle godine objavavljivala najuticajnija opoziciona SDSM Zorana Zaeva u aferi “Prisluškivanje”, što je Makedoniju uvelo u političku krizu iz koje ta država još nije našla izlaz.

“Dobro jutro gospodine Gruevski.. vaš dnevni horoskop je na stolu”, čuje se na snimku, a slede saveti:

“Pokušajte da se zaštitite od nekog ličnog problema ili ga bar odložite. Dan je izuzetno napet za Device, pa ne dozvolite da stvari izmaknu kontroli. U ovom trenutku situacija je veoma složena. S jedne strane pokušavate da uvedete red u ličnom životu, koji je na žalost trenutno vrlo konfuzan, dok s druge strane, situacija je pod pritiskom pa će vam sumnje u iskrenost saradnika biti povećane…..Pazite na svoje zdravlje, danas je moguća glavobolja i nedostatak poverenja… Na intimnom planu – bez velikih promena”.

To je današnje predviđanje za horoskopski znak Devica u kojem je rođen bivši premijer i lider VMRO-DPMNE.

Nema odgovora na pitanje ko je snimio ovaj razgovor – premijer ili neko ko je imao pristup njegovoj kancelariji?

Dojče vele piše da su tokom jučerašnjeg dana svi saradnici za komunikaciju VMRO-DPMNE bili ili nedostupni za razgovor ili nisu mogli da komentarišu ovu situaciju.

Iz razgovora je jasno, kako se navodi, da je on snimljen u proleće 2012 . tokom razgovora “u četiri oka”.

Analitičari, međutim, nisu iznenađeni pronalaskom ovog otkrića iz života bivšeg premijer. i smatraju da je reč o “mesijanskom sindromu” povezanom sa manijom gonjenja.

Komunikolog Petar Arsovski, međutim, upozorava da ukoliko neko ne nauči da kontroliše situaciju ona bi mogla da metastazira do tačke gde imaginarni svet postaje moćniji od stvarnosti.

Uz podsećanje Dojče velea da su mnogi državnici imali i imaju svoje astrologe, navodi se stav analitičira Sfera Tahirija koji kaže da sve to nije vredno komentara.

Sociolozi, međutim, konstatuju da su ovakve situacije pre dva veka možda bile zanimljive, ali su danas zabrinjavajuće.(Agencije)♦