Aleksandar Vučić sastao se sa Mladenom Ivanićem

Aleksandar Vučić sastao se sa Mladenom Ivanićem

31/05/2016 Off By

Član Predsedništa BiH Ivanić upoznao je premijera Vučića sa novonastalim pogoršanjem političkih prilika i međunacionalnih odnosa u Bosni i Hercegovini. Rekao je da se Srbi u BiH, posle mnogo godina, ponovo osećaju usamljeni i da strahuje od nastavka preglasavanja u organima BiH, koje je počelo odlukom o popisu, kao i od ugrožavanja nacionalnih interesa Srba u BiH


PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa članom Predsedništva BiH iz redova srpskog naroda Mladenom Ivanićem o situaciji u Bosni i Hercegovini.

Član Predsedništa BiH Ivanić upoznao je premijera Vučića sa novonastalim pogoršanjem političkih prilika i međunacionalnih odnosa u Bosni i Hercegovini. Rekao je da se Srbi u BiH, posle mnogo godina, ponovo osećaju usamljeni i da strahuje od nastavka preglasavanja u organima BiH, koje je počelo odlukom o popisu, kao i od ugrožavanja nacionalnih interesa Srba u BiH.

Premijer Vučić zahvalio je članu Predsedništva BiH Ivaniću na informacijama, kao i na odgovornom postupanju u zaštiti vitalnih interesa, kako Bosne i Hercegovine, tako i interesa srpskog naroda u njoj.

Srbija želi dobre i najbliže odnose sa Bosnom i Hercegovinom, ali Srbija ne može i neće nikada ostaviti na cedilu srpski narod u BiH“, izjavio je premijer Vučić.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i član Predsedništva BiH Mladen Ivanić su, usled novonastalih okolnosti, dogovorili češće susrete i razmenu informacija i mišljenja.(Press Vlade)♦