Vlada: Vučić razgovarao ambasadorom UAE Džumom Rašidom Sejf Zajedom al Daherijem

Vlada: Vučić razgovarao ambasadorom UAE Džumom Rašidom Sejf Zajedom al Daherijem

30/05/2016 Off By

 Džum Rašid Sejf Zajed al Daheri preneo je Vučiću pozdrave šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana i uručio mu poziv šeika Mohameda bin Rašida al Maktuma, potpredsednika i premijera UAE i vladara Dubaija, za predstavljanje Republike Srbije na Svetskoj izložbi EXPO 2020 u Dubaiju


PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Srbiji Džumom Rašidom Sejf Zajedom al Daherijem o daljoj saradnji i unapređenju bilateralnih odnosa.

Ambasador Al Daheri preneo je Vučiću pozdrave šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana, princa prestolonaslednika Abu Dabija, kao i njegovu podršku napretku Srbije i bilateralnih odnosa dveju zemalja. Ambasador UAE uručio je premijeru Vučiću i poziv šeika Mohameda bin Rašida al Maktuma, potpredsednika i premijera UAE i vladara Dubaija, za predstavljanje Republike Srbije na Svetskoj izložbi EXPO 2020 u Dubaiju.

U pismu se kaže da će učešće Srbije na ovom izuzetno značajnom sajmu, koji će prvi put biti održan u regionu Bliskog istoka, poslati snažnu poruku svetu uz mogućnost ostvarivanja novih poslovnih veza. Premijer Vučić prihvatio je poziv za učešće na EXPO 2020 i rekao da će se Srbija predstaviti na najbolji mogući način.

Srpski premijer i ambasador UAE istakli su značaj saradnje u oblasti ekonomije, sa posebnim osvrtom na mogućnosti većeg prisustva investitora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji. Na sastanku je bilo reči i o napretku zajedničkih projekata. Konstatovano je i da je prošlonedeljna poseta poslovnih žena iz UAE dala značajan impuls jačanju odnosa dveju zemalja i otvorila nove mogućnosti za saradnju u različitim oblastima, posebno zdravstva i zdravstvenog turizma.(Press Vlade)♦