Sastanak ministra Đorđevića sa ambasadorom Čepurinom

Sastanak ministra Đorđevića sa ambasadorom Čepurinom

27/05/2016 Off By

U otvorenom razgovoru izraženo je zadovoljstvo zbog unapređenja opšte i političke saradnje, kao i zahvalnost ruskoj strani zbog principijelne podrške spoljnopolitičkim prioritetima Republike Srbije


MINISTAR odbrane Zoran Đorđević sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom.

U otvorenom razgovoru izraženo je zadovoljstvo zbog unapređenja opšte i političke saradnje, kao i zahvalnost ruskoj strani zbog principijelne podrške spoljnopolitičkim prioritetima Republike Srbije.

Posebno je naglašeno da ćemo i dalje voditi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku, uz istovremenu saradnju sa svim našim partnerima, na bazi međusobnog poštovanja i uvažavanja.

Ministar Đorđević je istakao da čvrsto sprovodimo deklarisanu politiku vojne neutralnosti, pri čemu naše učešće u Programu Partnerstvo za mir ne predstavlja težnju za punopravnim članstvom u NATO.

Đorđević i Čepurin analizirali su rezultate dosadašnje bilateralne saradnje u oblasti odbrane i konstatovali intenziviranje vojno-vojne i vojno-ekonomske saradnje, uz uverenje da će taj trend biti zadržan i u narednom periodu.(Press MO)♦