Srpski električni bicikl atrakcija festivala u Beču

Srpski električni bicikl atrakcija festivala u Beču

27/05/2016 Off By

Proizveli su jedan od najlepših, najkvalitetnijih i najbržih električnih bicikala na svetu, a britanski Gardijan je Ono Bikes uvrstio u 5 najboljih proizvoda budućnosti


MLADI tim beogradske start-up kompanije Ono Bikes uspešno se, uz podršku Privredne komore Srbije, predstavio na Pioneers festivalu u Beču, koji je okupio nekoliko hiljada investitora iz celog sveta.

Proizveli su jedan od najlepših, najkvalitetnijih i najbržih električnih bicikala na svetu, a britanski Gardijan je Ono Bikes uvrstio u 5 najboljih proizvoda budućnosti.

Naš bicikl je jedinstven – ručni rad koji se izdvaja dizajnom i tehnologijom. Kratkoročni cilj naše kompanije bio je da se predstavimo svetskoj javnosti i pozicioniramo na svetskom tržištu kao jedan od ključnih brendova u e-bike industriji“, rekao je Marko Šćepanović, izvršni direktor kompanije Ono Bikes. Kako je objasnio, ciljevi ove start up kompanije, na srednje staze, jesu razvoj tehnologije i proizvodnje u Srbiji elektromotora koji pokreće bicikle, kako bi proizvod sto odsto bio „made in Serbia“. “Naš dugoročni cilj jeste da tehnologiju koju razvijamo implementiramo i u druga električna vozila u budućnosti”, naglasio je Šćepanović.

Saša Šćepanović, glavni dizajner Ono Bikes, rekao je da je model “archont” kojim su se predstavili u Beču, atraktivan, egzotičan, da privlači pažnju i nudi maksimalnu udobnost vozaču. Stavili smo jak motor i bateriju koju svaki kupac može da prilagodi svojim potrebama, dodao je Šćepanović.

Privredna komora Srbije je, u sklopu aktivnosti za razvoj preduzetništva i start-up biznisa, promocije uspešnih poslovnih priča i inovativnih srpskih kompanija i proizvoda, podržala učešće kompanije Ono na festivalu u Beču. Guardian je Ono Bikes uvrstio među pet najboljih stvari budućnosti, a uloga i zadatak Privredne komore je da podstiče istraživanja, proizvode bazirane na znanju, novim tehnologijama i inovacijama, na kojima moramo graditi budućnost naše ekonomije. Verujemo da će ovaj bicikl postati izvozni proizvod srpske pameti i kreativnosti. Posebno nas raduje što su iz Beča stigle vesti o interesovanju investitora iz sveta za naš proizvod“, izjavio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

Priče o mladom srpskom timu i njihovim biciklima već su, osim Guardian-a, objavili i drugi svetski časopisi, magazini, specijalizovani biciklistički, dizajn i lifestyle blogovi i forumi.

Tokom Bečkog festivala beogradski bicikl je privukao pažnju velikog broja posetilaca, koji su stajali u redu da se slikaju, pohvale dizajn i postave najrazličitija pitanja vezano za performanse, proizvodnje, cene… Vizija razvoja naše kompanije zainteresovala je privatne investitora iz Nemačke, Holandije, Amerike, kao i jedan veliki investicioni fond iz Austrije”, kaže Sani Migati, šef operacija i jedan od osnivača Ono kompanije.

Ono Bikes je brend kompanije Ono doo. Nakon zapaženih nastupa na Belgrade venture forumu i Balkan venture forumu u 2015. godini, vlasnik i direktor prestižnog Pioneers Festivala, Jurgen Furian, lično ih je pozvao da nastupe na tom festivalu kao ShowCase StartUp. Tim Ono Bikes na sajmu je posetio i Harald Mahrer, austrijski državni sekretar.♦