Sutra i prekosutra: Memorijalna regata “Zoran Radosavljević”

Sutra i prekosutra: Memorijalna regata “Zoran Radosavljević”

27/05/2016 Off By

Regata obuhvata nadmetanja jedrilica u klasama “mikro” – dužine 5.5 metara sa tri člana posade i “krstaš” – dužine preko 5.5 metara sa višečlanom posadom, koja se odvijaju u rejonu Ratnog ostrva sa početkom u 11 časova. Takmičenje u klasi „optimist“ za jedriličare do 14 godina biće na Savskom jezeru, sa početkom u 11.30 časova


NA DUNAVU i Savi u Beogradu, u subotu 28. i nedelju 29. maja, održaće se 18. memorijalna regata “Zoran Radosavljević” u znak sećanja na pilota i jedriličara majora Zorana Radosavljevića, pripadnika 127. lovačke avijacijske eskadrile “Vitezovi” Vojske Jugoslavije koji je poginuo u odbrani otadžbine 27. marta 1999. godine.

regata

major Zoran Radosavljević

Regata obuhvata nadmetanja jedrilica u klasama “mikro” – dužine 5.5 metara sa tri člana posade i “krstaš” – dužine preko 5.5 metara sa višečlanom posadom, koja se odvijaju u rejonu Ratnog ostrva sa početkom u 11 časova. Takmičenje u klasi „optimist“ za jedriličare do 14 godina biće na Savskom jezeru, sa početkom u 11.30 časova.

Regata je svrstana u sportske manifestacije od značaja za grad Beograd. Organizatori regate su društvo “Zoran Radosavljević”, jedriličarski klub Zemun i Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije.

Memorijalna jedriličarska regata „Zoran Radosavljević“, prvi put je održana u Crnoj Gori 1999. godine, a od maja 2007. godine organizuje se u Beogradu.(Press VS)