Pakrac (Hrvatska): Zbog “Tita i Jovanke” deca stigla kod sudije za prekršaje

Pakrac (Hrvatska): Zbog “Tita i Jovanke” deca stigla kod sudije za prekršaje

26/05/2016 Off By

SVAŠTA


“Nismo se nadali da će biti negativnih komentara kao ni to da je povorka kroz Pakrac prekršajno delo. Podstaknuti pojedinim prijavama pakračkoj policiji kao i prekršajnom sudu, još jednom se izvinjavamo svim građanima Pakraca i Hrvatske koje smo uvredili”, napisali i učenici, pravdajući se za svoj “zločin”


UČENICI srednje škole u Pakracu u Hrvatskoj željeli su da se zabave, a zaradili su prijave policiji i prekršajnom sudu jer su se za školski maskenbal maskirali u pionire, Tita i Jovanku.

Da izglade stvar, kada su videli da je “đavo odneo šalu”, učenici su na portalu Compas, koji je pre desetak dana objavio priču o njima, objavili svoje izvinjenje.

“Nismo se nadali da će biti negativnih komentara kao ni to da je povorka kroz Pakrac prekršajno delo. Podstaknuti pojedinim prijavama pakračkoj policiji kao i prekršajnom sudu, još jednom se izvinjavamo svim građanima Pakraca i Hrvatske koje smo uvredili”, napisali i učenici, pravdajući se za svoj “zločin”.

Dvadesetak srednoškolaca pre desetak dana prošetalo je kroz Pakrac u belim košuljama, crvenim maramama i sa plavim “titovkama” na glavama – maskirano u pionire, Tita i Jovanku Broz, a zatim u školi dali “pionirsku zakletvu”, poslušali “Titov govor” i predali štafetu. Za to su na srednjoškolskim maškarami osvojili treće mesto. Za portal su ispričali da su na ideju došli slučajno i radi zabave, kao i da su kod prolaznika izazivali uglavom smeh, dok su im neki govorili da je bilo vreme da se kapice vrate. A onda se probudila “reakcija”, i deca dobila “po prstima”, a roditelji će možda i po džepu.(Agencije)♦