Konferencija za medije Aleksandra Vučića: Srbija mora biti stub sigurnosti u regionu

Konferencija za medije Aleksandra Vučića: Srbija mora biti stub sigurnosti u regionu

24/05/2016 Off By

 

Problem su u 11 preduzeća u restruktuiranju. Zemlju moramo da ujedinimo oko ciljeva, oko evropskog puta. Moramo biti stub sigurnosti u regionu. Želimo da stvorimo dom za Srbe, ali i sve druge građane koji žive u ovoj zemlji”


Ranka Čičak

ALEKSANDAR VUČIĆ obratio se danas medijima kako bi se zahvalio građanima i Predsedniku na ukazanom poverenju. Rekao je da je on najsrećniji čovek na svetu jer je drugi put dobio priliku da formira vladu.

– Od početka sledeće nedelje pričaću sa svima ko je zainteresovan za budućnost Srbije. To ne znači da će svi ti, sa kojima budemo pričali, biti deo nove Vlade – rekao je Vučić. Dodao je da su pred nama zlatne godine.

– Imaćemo jedan od najvećih privrednih rastova ove godine, to vam odgovorno tvrdim – dodao je Vučić.

Rekao je i da je “pred nama ipak čitav niz problema”:

– Problem su u 11 preduzeća u restruktuiranju. Zemlju moramo da ujedinimo oko ciljeva, oko evropskog puta. Moramo biti stub sigurnosti u regionu. Želimo da stvorimo dom za Srbe, ali i sve druge građane koji žive u ovoj zemlji”.

Mandatar je najaviodać doći i do značajnih promena u funkcionisanju Vlade. Značajna promena će biti menjanje mesta zasedanja Vlade. Prvi grad u koji ćemo ići na sedam dana je Niš – rekao je Vučić i dodao da će se stacionirati u kasarni, kako bi boravak bio jevtiniji.

– Građane ću primati po 16 sati, da vidimo šta možemo da pomognemo – rekao je.

Najavio je nove infrastrukturne projekte i dovršetak započetih autoputeva. Doćiće i do ozbiljne reforme pravnog sistema, otvaranje poglavlja 23 – 24 u pregovorima sa EU.Rekao je da hoće da napravi Vladu borbenih ljudi.

– Sa svima sam spreman da razgovaram. I sa onima koji svaki dan pričaju da neće da razgovaraju. Mene zanima gde oni vide budućnost Srbije. Neki od njih će možda ući u vladu. Naravno, ipak neću sve pozvati u koaliciju.

O zahtevu SPS da se potpiše koalicioni sporazum, rekao je da mu ne pada na pamet da piše takva dokumenta.

– Jezik ultimatuma i ucena nije jezik kojim se razgovara sa predsednikom Vlade – rekao je Vučić i da je siguran da su se (Nikola) Selaković i (Zorana) Mihajlović nasmejali. Rekao je i da bi voleo da Mihajlovićeva i Selaković budu u Vladi, “zaslužili su!”.

Bilo je reči i o ilegalnom rušenju deo Savamale:

– Posebno bi bilo strašno da nešto negiram, a da istraga nije okončana. Mogu samo da izrazim svoju nadu. Ali će biti sve završeno u skladu sa zakonom. On je naveo da mu je najsmešnije kad o “fantomkama” govore i drže predavanja oni koji su fantomke uveli na političku i ekonomsku scenu, koji su hapsili predsednike pod fantomkama.

– Taman onoliko koliko je Srbija napredovala da se više ljudi ne ubijaju u fantomkama, da se ne hapse predsednici, nego se ruše bespravni objekti, Srbija mora da napreduje u budućnosti tako da fantomke niko ne koristi ni za šta protivpravno i protivzakonito. To mora da bude Srbija u koju svi verujemo, Vučić je na pitanje da li je pročitao izveštaj ombudsmana Saše Jankovića o Savamali rekao da nije, ali da je svima rekao da postupaju po uputstvima zaštitnika građana.♦