Vukovar: zbog lomljenja dvojezičnih tabli šest (uslovno)meseci zatvora

Vukovar: zbog lomljenja dvojezičnih tabli šest (uslovno)meseci zatvora

24/05/2016 Off By

Predsednik štaba za odbranu Vukovara Tomislav Јosić je današnju presudu Opštinskog suda u Vukovaru nazvao političkom, i dodao da je to samo još jedan primer nastavka progona hrvatskih ratnih veterana, prenose hrvatski mediji


PREDSEDNIK štaba za odbranu Vukovara Tomislav Јosić osuđen je na šest meseci zatvora, odnosno godinu dana uslovno za organizovanje građana 2013. godine kada su razbili nekoliko tek postavljenih dvojezičnih tabli.

Јosić je današnju presudu Opštinskog suda u Vukovaru nazvao političkom, i dodao da je to samo još jedan primer nastavka progona hrvatskih ratnih veterana, prenose hrvatski mediji.

“Optužen sam bez ikakvih dokaza, a terete me da sam navodno svojim autoritetom mogao da sprečitm da se neke stvari dogode u gradu”, rekao je Јosić.

Njegov advokat Zvonimir Hodak ocenio je da je presuda Opštinskog suda “sramotna i bez ijedne činjenice i dokaza”, i najavio žalbu vukovarskom Županijskom sudu.

Državno tužilaštvo Hrvatske optužilo je Јosića da je 2. septembra 2013. godine organizovao, nagovarao i podsticao ljude koji su potom razbili postavljene dvojezične table po Vukovaru.(Agencije)♦