Vučić razgovarao sa delegacijom Švajcarske konfederacije

Vučić razgovarao sa delegacijom Švajcarske konfederacije

20/05/2016 Off By

Kancelar Turhner naglasio je da je bilateralna saradnja na najvišem nivou i da je dolazak današnje delegacije kancelara 20 kantona znak da Švajcarska o Srbiji razmišlja kao o ozbiljnom partneru


PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Švajcarske konfederacije, koju predvodi savezni kancelar Valter Turhner, i sa njima razgovarao o perspektivama daljeg privrednog razvoja i saradnje sa Švajcarskom, rezultatima ekonomskih reformi i evropskom putu Srbije.

Premijer Vučić istakao je da Srbija želi bolju saradnju sa Švajcarskom, pogotovu na polju ekonomije.

“U Srbiji trenutno posluje 190 švajcarskih kompanija i nadamo se da će se uskoro taj broj povećati. Sprovodimo teške reforme kako bi poboljšali poslovnu klimu i postali privlačna investiciona destinacija”, naglasio je Vučić.

Kancelar Turhner naglasio je da je bilateralna saradnja na najvišem nivou i da je dolazak današnje delegacije kancelara 20 kantona znak da Švajcarska o Srbiji razmišlja kao o ozbiljnom partneru. On je pozdravio spremnost i zalaganje Srbije da održi stabilnost regiona Zapadnog Balkana, kao i napore Srbije tokom migrantske krize.

Tokom sastanka razgovaralo se i o konferenciji o dualnom obrazovanju koja će biti održana 22. juna u Švajcarskoj, kao i o preuzimanju dobre prakse iz obrazovnog sistema Švajcarske. Kancelar Turhner ukazao je na značaj učešća premijera Vučića na konferenciji u Vinterturu 22. juna.(Press Vlade)♦