Vučić razgovarao sa predstavnicima MMF-a

Vučić razgovarao sa predstavnicima MMF-a

17/05/2016 Off By

 

Na sastanku se razgovaralo o ekonomskom programu nove Vlade, a ostale teme razgovora bile su i reforma državne uprave, javnih preduzeća i rešavanje privatizacije 11 kompanija u restrukturiranju koje su određene kao subjekti od strateškog značaja sa posebnim osvrtom na RTB Bor, PEU Resavica i Pertohemiju


PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Džejmsom Rufom i Daehangom Kimom. Sastanak je bio priprema za četvrtu i petu reviziju aranžmana iz predostrožnosti, koje su planirane za drugu polovinu juna.

Predstavnici delegacije MMF pozdravili su dobre rezultate Vlade Srbije u prva četiri meseca ove godine, na održanoj makroekonomskoj stabilnosti, a pre svega rezultate koji se tiču fiskalnog deficita koji je ispod nivoa planiranog.

Na sastanku se razgovaralo o ekonomskom programu nove Vlade, a ostale teme razgovora bile su i reforma državne uprave, javnih preduzeća i rešavanje privatizacije 11 kompanija u restrukturiranju koje su određene kao subjekti od strateškog značaja sa posebnim osvrtom na RTB Bor, PEU Resavica i Pertohemiju.

Takođe, razgovaralao se i o teškim reformama koje predstoje i očekuju novu Vladu ali i obavezama koje nisu ispunjene u racionalizaciji javnog sektora.(Press Vlade)